WTF: extremisten blazen Google flop nieuw leven in

Terroristen blazen Google flop nieuw leven in
Het sociale medialandschap lijkt op oud-Hollands mollen meppen.

Social media geeft werkelijk iedereen en zijn moeder de mogelijkheid om zijn of haar mening te uiten en gelijkgestemden te vinden. Hoewel dit natuurlijk een fantastisch concept is voor alle breiclubjes, sportfanaten en autoliefhebbers, zorgt dit er ook voor dat extremisten elkaar steeds sneller en makkelijker vinden in hun eigen bubbels op social media.

Het nieuwste sociale medium dat ten prooi valt aan extremisten volgens The Independent is Google+. Ja, dat lees je goed: het flink geflopte medium wordt zowaar nog wat nieuw leven ingeblazen. Van nazi’s tot andere extremistische groepen, het is allemaal aanwezig na diverse maatregelen van concurrenten.

Facebook en YouTube hebben de afgelopen maanden al veel actieve stappen gezet om haatzaaiers en haatzaaiende content van hun platform te verwijderen. Het probleem lijkt echter niet te verdwijnen, maar zich te verplaatsen naar alternatieven. Dat de nood hoog is, blijkt wel aan de keuze om Google+ te gebruiken.

Google zelf heeft al in een reactie laten weten dat ze haar tekortkomingen op dit gebied erkent. Op korte termijn zal het bedrijf dan ook meer actie gaan ondernemen tegen deze groepen. Wil je dus nog haatzaaiende berichtjes lezen op Google+, dan moet je snel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *