WTF: filmmaatschappij biedt ‘gratis’ torrents aan

Pirate Bay
Natuurlijk zit er wel een flink addertje onder het gras…

De strijd tussen filmaanbieders en torrentsites blijft onverminderd doorgaan. Zo zit het Europees Hof de populairste torrentsite ter wereld flink op de hielen, en zijn er vorig jaar al heel wat gesneuveld. Een echte internetpiraat heeft natuurlijk altijd een alternatief achter de hand, maar hopelijk niet die van de Costa Ricaanse filmmaatschappij Romaly.

Het bedrijf heeft onder de naam LegalTorrents een website opgericht die verdacht veel lijkt op KickassTorrents. Op de website staan zogenaamd alle films die op dit moment nog in de bioscoop draaien, vergelijkbaar met de resultaten die je vindt op een echte torrentsite.

Heb je eenmaal echter een bestand van de website gedownload, dan kom je er al snel achter dat je voor de gek bent gehouden. In plaats van de volledige film word je getrakteerd op enkel de trailer van het betreffende product, inclusief een boodschap op het einde waarin er wordt verwezen naar de negatieve gevolgen van piraterij op de filmindustrie.

Daarnaast komt er zelfs een adres in beeld waar downloaders naar toe kunnen mailen om bioscoopkaartjes te winnen. Helaas voor Romaly zijn de torrents vrijwel onmogelijk om te downloaden, aangezien er (natuurlijk) weinig mensen er heil in zien om de torrents te seeden. Heel veel kudo’s in ieder geval voor het concept.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *