WTF: goedkope smartphones in ruil voor een lading spam

Auteur: , 2 Reacties
Goedkope smartphone in ruil voor spam

Heb jij het er voor over?

Dat premium smartphones veel geld kosten, is altijd al geweest. De meeste gebruikers hoeven eigenlijk helemaal geen driedubbele camera, QHD-scherm of de nieuwste chipset te hebben. Gelukkig voor hen zijn er genoeg goedkope alternatieven te vinden. De Britse fabrikant Wileyfox maakt het echter wel heel bont.

De smartphonefabrikant (via TechRadar) biedt namelijk meerdere goedkope toestellen aan, waaronder de Wilefox Swift 2 (Plus), Wileyfox Spark Plus en Spark X. Omgerekend zijn deze toestellen te verkrijgen voor tussen de 135 en 215 euro. Ben je echter niet vies van een beetje reclame, dan is het mogelijk om deze smartphones tot wel 42 procent goedkoper in huis te halen.

Wileyfox biedt namelijk speciale Add-X edities aan, die het vergrendelscherm voorzien van advertenties. Volgens de fabrikant staan deze reclame-uitingen echter niet de inkomende notificaties in de weg. Bovendien kost het weergeven van deze advertenties de gebruiker ‘slechts’ 20 MB per maand aan data.

Mocht je achteraf spijt hebben van je Add-X toestel, dan stuurt Wileyfox voor omgerekend zo’n 45 euro een update jouw kant op die de advertenties van je toestel haalt. Op dit moment zijn de speciale Wileyfox-toestellen alleen verkrijgbaar in Groot BrittanniĆ«. Van ons mogen ze daar ook voor altijd blijven.2 reacties

Je kan zeggen van de iPhone X wat je wil, maar dart heb je geen spam op :-D
en vervolgens gewoon een custom rom installeren.. dan ja! al zijn ze voor mijn gebruik waarsschijnlijk niet snel genoeg..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).