WTF: Google levert Pixel 2 XL zonder software

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL
Hoeveel fouten kan een bedrijf maken bij een smartphonelancering…

De lancering van Google’s nieuwe Pixel-toestellen verloopt verre van vlekkeloos. Waar het standaardmodel belachelijk wordt gemaakt vanwege de gigantische bezels en de speakers niet functioneren naar behoren, krijgt de Pixel 2 XL kritiek dat het scherm er belabberd uitziet, inbranding plaatsvindt, en nog veel meer.

Aangezien de Pixel 2 XL al in mondjesmaat geleverd is, weten we al het een en ander over het gebruiksgemak ervan. Op Reddit zijn er al verschillende AMA’s gehouden, waarin er onder andere gevraagd wordt hoe goed de schone Android-software Pixel 2 XL werkt.

Niet alle Pixel 2 XL-gebruikers kunnen hierover meepraten, want enkele smartphones zijn namelijk geleverd zonder software. Bij het opstarten meldden enkele Pixel 2 XL’s dat er geen valide besturingssysteem gevonden is en het apparaat niet kan starten. Een flinke tegenvaller wanneer je honderden dollars of euro’s hebt uitgegeven voor dit ’toptoestel’…

Google Pixel 2 XL

Gelukkig voor deze slachtoffers heeft Google hen een nieuwe Pixel opgestuurd, waarop wél Android Oreo aanwezig is. Daarnaast meldt de fabrikant dat het software-probleempje op is gelost en nieuwe klanten niet meer te maken zullen krijgen met dit probleem. Al met al weer geen beste reclame voor de nieuwe Pixel-generatie.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *