WTF: Hamas claimt vangst ‘spionerende dolfijn’

Auteur: , Geen reacties
Dolphin spy

De dolfijn was niet alleen voorzien van een camera, maar ook van een op afstand bedienbare harpoen, zo melden diverse Israëlische kranten. Te idioot om waar te zijn, of juist te idioot om verzonnen te zijn?

Het nieuws wordt onder meer gemeld door de Jerusalem Post en Haaretz. De eerste baseert zich op de Palestijnse krant Al Quds.

Duikers die voor Hamas werken zeggen de dolfijn te hebben gevangen in de Middellandse zee, nadat hij al dagen ‘verdachte bewegingen’ maakte. Volgens topofficieren van Hamas is de dolfijn het bewijs dat Israël ‘een onderwater-spionage-oorlog voert’ in de Gaza-strook. Het zou ook een bevestiging zijn van eerdere vermoedens dat Israël dieren inzet voor spionage-doeleinden. Zo werd in 2012 een arend gevangen die zou spioneren voor het land.

Misschien is het minder vergezocht dan je op het eerste gezicht geneigd bent te denken: zo beschikt de V.S. al sinds de jaren ’60 over een ‘vloot’ van zo’n 85 dolfijnen en 50 zeeleeuwen die taken uitvoeren als het spotten van mijnen en begeleiden van zwemmers en duikers. Aan de andere kant is het verstandig dit soort berichten met een korreltje zout te nemen: zoals je wellicht hebt vernomen bestaat er tussen de Palestijnen en Israëliërs al een tijdje een meningsverschil en maken beide partijen gebruik van propaganda.

Maar dat een dolfijnenleger wel degelijk handig kan zijn, blijkt wel uit deze videoclip:Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).