WTF is er met het haar van Pikachu en Eevee gebeurd?

Ouch!
Oeioei, dat ziet er een beetje lelijk uit…

Pokémon-fans van over de hele wereld wachten met smart op de aankomende Pokémon-game, die het ongekende succes van Pokémon GO gaat combineren met de klassieke GameBoy-games. Maar in plaats van opwinding heerst er vooral ongeloof op het internet. Ontwikkelaar Game Freak heeft effectief in-game freaks gemaakt.

Een nieuwe trailer van Pokémon: Let’s Go! zou eigenlijk vooral positieve opwinding moeten genereren. Het is immers een toegankelijke mix van een aantal geliefde ingrediënten binnen het Pokémon-universum. Maar in een poging de speler betrokken te laten voelen in de wereld van Ash en co. heeft Game Freak een verschrikkelijke beslissing genomen.

Pokémon kunnen namelijk getraind, bereden, geaaid, aangekleed en gecustomized worden. En laat die laatste twee stappen mij in elk geval ietsje te ver gaan. Want naast achterlijke pakjes die zo van Paris Hilton’s Chihuahua gestolen kunnen zijn en allerlei vrolijke hoedjes die je monstertje ‘karakter’ geven, zijn het de nieuwe kapsels die voor mij als spijker in de doodskist van de aankomende Switch-game fungeren.


Onderschrift: Pikachu werd wij-dronken en knipte om 3 uur ’s nachts zijn eigen haar.

Het internet ontploft en alle focus ligt op de achterlijke customization en niet de best toffe gameplay van Let’s Go, Eevee! en Let’s Go, Pikachu!. Jammer, want de nieuwe Pokémon-games lijken een hoop nieuwe snufjes te bevatten. Zo kun je op grote Pokémon rijden door Kanto, vinden kleinere Pokémon verborgen items in de wereld, blijkt co-op precies te werken zoals het zou moeten en zien de battles er met de spetterende animaties en visuele stijl ontzettend tof uit.

Kortom, wat mij betreft – en ik ben niet de enige – heeft Game Freak echt de plank misgeslagen met de customization (misschien voor het binnenharken van microtransacties) maar het fundament van de games is solide.

[gv data=”BSL7l2Ie_NY”][/gv]

Foto @GameFreak/Nintendo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *