WTF: land sluit iedereen af van internet wegens examens

Auteur: , 1 Reactie
Doe dicht, hang op, bel je bank

Over extreme maatregelen gesproken...

Studenten en examens zijn tot elkaar veroordeeld, maar een gelukkige relatie is het vrijwel nooit. Niet zo gek natuurlijk, want je bent veel tijd kwijt voor het zo goed mogelijk maken van de toets. In de ergste gevallen heb je er in je professionele carrière helemaal niks aan. Vandaar dat de luiere goden op deze wereld zich vaak beroepen op vals spelen.

Ook de tieners in Algerije lijken hier alles van te weten. Het is zelfs zo erg dat de Algerijnse regering complete schijt heeft aan de rest van het land en heeft besloten om iedereen en zijn moeder af te sluiten van het internet tijdens de nationale examens. Een rigoureuze maatregel met flink wat gevolgen.

Zowel mobiele als landelijke internetdiensten zullen tijdens de examens afgesloten worden tot aan het laatste examen, dat plaatsvindt op 25 juni. Hoewel we hier kunnen spreken van een extreme maatregel, waren er in 2016 wel online examenvragen online uitgelekt, waardoor deze maatregel niet helemaal uit de lucht komt vallen.

Het verbannen van het internet voor heel Algerije voor een paar uur blijft echter extreem. Ook is het niet meer dan logisch dat studenten hierdoor weer teruggrijpen naar klassieke methodes die voor het internettijdperk werden gebruikt.1 reactie

Inderdaad een extreme maatregel. Maar aan de andere kant, tijdelijk een paar uur zonder internet valt toch wel te overleven. Als je dat vantevoren weet kun je makkelijk iets anders plannen.

Voor bedrijven en instellingen die afhankelijk zijn van internet is dit wel een drastische maatregel natuurlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).