WTF?! Limburgse officier hackt politieagent

Helaas, dit is iemand anders
We blijven nog even juridische tips geven voor de internetcrimineel in spé. Sporen achterlaten is niet handig, zeker niet als je officier van justitie bent. Hier volgt aflevering twee uit de serie internetcriminaliteit voor beginners

Een officier van justitie (OvJ) die een politieagent hackt. Dan ben je toch wel heel erg ver afgedaald, als OvJ. Het is immers doorgaans de OvJ die een agent beveelt iemand af te luisteren of om zich toegang tot een computer te verschaffen. Deze Officier had waarschijnlijk iets teveel series zitten Netflixen dacht dat ze dat allemaal wel zelf kon.

Uiteraard is dat niet de verklaring waarmee ze zelf komt. Volgens haar is er iemand via haar wifi aan de gang geweest om in de Facebook en Hotmail van een politieagent – waar ze dan toevallig ook nog ruzie mee heeft – te komen. Ja ja, rook, vuur enzovoorts. Uit onderzoek is wel gebleken dat de hackpoging is gedaan met een computer die niet van de OvJ was. Er is dus in ieder geval een half spoor dat naar haar toe leidt. Of het spoor is natuurlijk moedwillig gelegd. Maar ja, beide partijen zijn ambtenaar, en je weet hoe goed die zijn met ICT.

Als je dus gaat inbreken in iemands internetaccounts, dan is het niet voldoende om alleen een andere computer te gebruiken. Begin eerst met een ander wifi-netwerk, bijvoorbeeld bij de Starbucks, kun je ook meteen gratis koffiedrinken.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *