WTF? Onbekende Pokémon spawnt plots in Pokémon GO

Pokémon GO is super mysterieus bezig
Naam: ‘???’, CP: ‘???’.

Het zou een gewoon community evenement moeten zijn, maar het einde van die dag was voor fans van de serie en/of de augmented reality-game verrassend. Een mysterieus, nog nooit eerder gezien monstertje spawnde plots in de nog steeds immens populaire game, wat natuurlijk tot ontzettend veel speculatie leidt.

Chikorita Day zou volledig draaien om de titulaire gras-Pokémon van de tweede generatie. Dat was ook zo, tot het evenement ten einde liep en de virtuele wereld massaal werd overspoeld met een nieuwe, onbekende Pokémon. In tegenstelling tot veel wezens in de iconische wereld van Pokémon, is dit monstertje best abstract en nauwelijks dierlijk te noemen.

Het lijkt een grijze blubber te zijn met een hexagoon als hoofd, met een oog vliegend in het midden van die geometrische vorm. Wanneer spelers het gevecht met deze nu al legendarische Pokémon aangingen, was de naam (natuurlijk) niet meer dan ‘???’. Ook de Combat Power (CP) kreeg een mysterieuze rating van ‘???’. Maar hier komt het vreemdste.

https://twitter.com/Sutaruuu/status/1043393902118490112?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1043393902118490112%7Ctwgr%5E373939313b73706563696669635f73706f7274735f616374696f6e&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.altpress.com%2Fnews%2Fpokemon-go-never-before-seen-creature-kecleon%2F

Als het spelers lukte het wezen te vangen, veranderde hij in een Ditto, de morfende, shape shiftende Pokémon die in principe in alle andere Pokémon kan veranderen. Dat hij in niet bestaande wezens kon veranderen, is daarentegen helemaal nieuw.

Hierboven zie een foto van het wezen van een data miner die dacht dat het om Kecleon (generatie 3) zou gaan. Dat wezen verscheen tevens in de gamewereld en veranderde net als het mysterieuze monster in een Ditto als je hem vangt. Wat overigens gek is, is dat de code achter het onbekende wezen aangeeft Pokedex-nummer 891 te dragen. Zeer vreemd, want de laatste Pokémon in de Pokédex is Zeraora met 807. Er is dus iets geks aan de hand…

Nu zou het om een uitgebreide marketingstunt kunnen gaan voor het aankomende Pokémon Let’s Go voor de Switch. Die game voegt allerlei mechanieken van oude Pokémon-games en Pokémon GO bij elkaar. Op het internet zijn de komende twee titels – genaamd Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu – daarentegen vooral bekend vanwege de absurde kapsels die je Pokémon kan geven, en het feit dat sommige wezens in een 3D game opeens totaal anders bewegen dan hoe je zou denken.

Het zou ook kunnen dat we warm gemaakt worden voor de aankomende 4e generatie Pokémon in Pokémon GO. Die generatie bevat namelijk een hoop cross-generatie evoluties, wat bijvoorbeeld nieuwe versies van Eevee oplevert, om maar een voorbeeld te noemen.

Hoe dan ook, Pokémon GO lijkt naar andere game-sensatie Fortnite te hebben gekeken met hun evenementen en in-game mysterie. Die game is namelijk wat mij betreft een expert geworden op het gebied van in-game hype genereren. Zo spawnde er recentelijk een gigantische space kubus in de gamewereld en een paar weken daarvoor was het een mysterieuze scheur in tijd-ruimte die allerlei objecten opslokte.

Foto @BagoGames

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *