WTF: ouders vernoemen dochter naar favoriete game

Auteur: , Geen reacties
Rare jongens, die Chinezen

Zou jij je vereerd voelen om vernoemd te worden naar een van de meest verslavende spellen op de markt?

Het razend populaire spel Honor of Kings hoeft niet te klagen over een gebrek aan publiciteit. Enkele maanden geleden kwam de game in het nieuws, omdat de Chinese multinational Tencent er een speellimiet opzette voor kinderen vanwege de vele verslavingsgevallen. Alsof dat nog niet apart genoeg is, besluit een Chinees stel om hun pasgeboren kroost te vernoemen naar het videospelletje.

Het meisje, geboren in de Shaanxl provincie van China, heeft de naam Wang Zhe Rong Yao gekregen, letterlijk vertaald: Honor of Kings. Zo meldt het lokale The Paper (via CNET). In het gevonden document van 7 augustus dit jaar zien we een identiteitskaart, inclusief officiƫle zegel.

Hierdoor is het dus zeker dat er een echte Honor of Kings rondloopt in China. Mocht Wang Zhe Rong Yao een keer op straat geroepen worden, zal ze zeker niet de enige zijn die opkijkt: het spelletje beschikt op dit moment namelijk over meer dan 200 miljoen geregistreerde spelers.

Het is zeker niet de eerste keer dat we versteld staan van wat er zich in China afspeelt. Wat te denken bijvoorbeeld van betalen voor je eten met een lach, een verbod op VPN’s, of een vlogger die zichzelf vergiftigt tijdens een livestream?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).