WTF: regering gooit volledig internet plat vanwege studenten

Maatregelen 2.0
Zo zitten in één klap meer dan 100 miljoen mensen zonder internet.

De regering in Ethiopië windt er geen doekjes om: er mag koste wat kost niet vals gespeeld worden vandaag tijdens de examens van studenten op de middelbare school. Zeker nadat enkele studenten vorig jaar eindexamens deelden via het internet, is voor de bestuursleden in het land geen maatregel te gek.

Van de ruim 102 miljoen mensen die in Ethiopië wonen nemen er minder dan één miljoen deel aan de examens van dit jaar. De overige 99 procent zal het simpelweg moeten slikken dat ze vandaag niet terech kunnen op hun Twitter of Facebook totdat de laatste student zijn of haar examenpapiertje heeft ingeleverd.

Naast Ethiopiërs is er ook voor toeristen in het land vandaag geen mobiel netwerk of wifi-netwerk beschikbaar. Mohammed Seid van de PR afdeling van het land meldde het volgende aan Reuters:

“We are being proactive. We want our students to concentrate and be free of the psychological pressure and distractions that this brings.”

Het is niet de eerste keer dat Ethiopië de stekker uit het internet haalt. In 2016 gebeurde namelijk hetzelfde tijdens een politiek protest, waardoor zelfs Amerikanen bij de VS-ambassade in Addis Ababa problemen ondervonden. Het is nog maar de vraag of mensenrechtenorganisaties deze maatregelen blijven pikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *