WTF: Uber-killer geeft Uber schuld van moordpartijen

Auteur: , 3 Reacties
Jason dalton

Ziekste verhaal dat je vandaag zult lezen. Blame it on the Uber.

Zes moorden plegen en dan zeggen dat het moest van Uber. Je moet maar durven.

Of gewoon knettergek zijn natuurlijk. Want hoe waarschijnlijk is het dat er werkelijk een duivelshoofd in de app is verschenen die zijn lichaam overnam? En zelfs áls dat echt gebeurd is, is het nog maar de vraag of een rechter zal zeggen ‘schande van Uber, hier heb je 10 miljoen dollar’, want dat is wat de man eist.

De verdachte, Uber-chauffeur Jason Dalton, komt met zijn krankzinnige verhaal via een handgeschreven klacht, die hij vandaag heeft ingediend. Dalton zit momenteel vast in Kalamazoo, Michigan. Naast het duivelshoofd-verhaal stelt Dalton ook dat Uber hem niet goed betaald zou hebben. Zo zou een kerstbonus ontbreken en mocht hij nooit op bedrijfsfeestjes komen.

We hebben het hier over een man die er van wordt verdacht vorige maand zes willekeurige mensen te hebben doodgeschoten en er nog eens twee te hebben verwond. Dalton zou naar verschillende locaties in zijn stad Kalamazoo zijn gereden om daar het vuur te openen op toevallig aanwezige mensen. Om het allemaal nog net iets meer B-film horror te maken zou hij tussen het schieten door gewoon door zijn blijven gaan met het maken van Uber-ritjes. Yup, mensen zijn bij hem in de auto gestapt en naar hun bestemming gebracht terwijl hij, bijvoorbeeld, net klaar was met het doorzeven van een geparkeerde oldsmobile minivan – en op weg naar de locatie van zijn volgende moordpartij. Damn. In totaal zou die ellende meer dan zeven uur hebben geduurd.

Dalton zou in de eerste 1,5 maand van het jaar meer dan honderd keer een Uber-rit hebben gemaakt. Hij is daar voor beoordeeld met een uitstekend cijfer: 4,73/5. Wellicht heeft hij voor die topprestatie nét iets te veel van zichzelf gevraagd.

Uber heeft op de beschuldigingen gereageerd. Een woordvoerder stelt dat het bedrijf meeleeft met de slachtoffers, en het treurig vindt dat Dalton geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen daden.

UPDATE: Debunked! Meer info HIER.3 reacties

Damn… ze worden ook steeds zieker en gekker!
@woetsk: Nee heur, alleen vroeger was er geen internet om ons over alle gekkies op de hoogte te houden.
Hij heeft gelijk. Zonder Uber was hij geen Uber-killer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).