WTF: Uber patent herkent dronken klanten

Auteur: , Geen reacties
Uber herkent dronken klanten

Flink van de kaart? Uber ziet het.

De speciale taxidienst Uber heeft er de laatste maanden toch flink van langs gekregen. Nadat het eerst zelf iedere taxidienst het leven zuur heeft gemaakt, wordt er nu op steeds meer plekken actie ondernomen. Gelukkig voor iedereen die geen miljoen wil uitgeven aan taxiritjes is er in Nederland hier nog geen sprake van. Ben je echter in beschonken toestand op zoek naar een taxi, dan herkent Uber dit in de nabije toekomst.

Het klinkt als een futuristische grap, maar volgens CNN is die toekomst dichterbij dan je denkt. Uber heeft namelijk een patentaanvraag gedaan voor technologie die aan de hand van kunstmatige intelligentie dronkenschap herkent.

In het patent staat een technologie dat afwijkingen herkent en analyseert van Uber-app gebruikers. Zo wordt er gekeken of je typefouten maakt, op tijd op de afgesproken plek bent, hoe lang je erover doet om op de juiste knoppen te drukken en hoe lang het duurt om een taxi te bellen.

Herkent Uber aangeschoten wild, dan kan het haar chauffeurs hierover inlichten. Ook kan deze technologie ervoor zorgen dat alleen chauffeurs met een extra opleiding dronken klanten mogen vervoeren. Voor nu nog toekomstmuziek, maar de kans is groot dat we dit in de aankomende jaren een keer geïmplementeerd zien worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).