WTF video: 3D-geprint huis kost slechts 4000 dollar

Auteur: , 1 Reactie
WTF: 3D geprint huis kost slechts 4000 dollar

Daar heb je normaal gesproken nog geen garage voor...

In Nederland wordt het als ‘normaal’ gezien dat we later allemaal terechtkunnen in een huis of appartement als we eenmaal volwassen en aan het werk zijn. Toch geldt dit scenario in veel landen op de wereld niet. In sommige landen hebben mensen vaak nauwelijks geld om zichzelf te onderhouden, laat staan een huis te kopen.

Op het South By Southwest-festival in Texas kwam afgelopen week echter een bijzonder mooi initiatief naar voren: het Amerikaanse ICON heeft een 3D-geprint huis gepresenteerd met een prijskaartje van nog geen 4000 dollar. Het innovatieve bedrijf wil in samenwerking met New Story de huizen wereldwijd implementeren, te beginnen in het straatarme El Salvador.

De samenwerking tussen de innovatieve organisatie ICON en het goede doel New Story dat investeert in internationale woonoplossingen heeft een bijzonder mooi eindproduct opgeleverd. Het geprinte huis is zo’n 60 vierkante meter groot en beschikt onder meer over een huiskamer, slaapkamer en een veranda.

Het huisje printen gaat sneller dan de klusjesman van om de hoek: de cementprinter print binnen 12 tot 24 uur een gloednieuw huisje uit. Bekijk onderstaande video en oordeel zelf: het ziet er beter uit dan menig vakantieappartement, nietwaar?1 reactie

Dat is natuurlijk prachtig +1 voor icon

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).