WTF video: apparaat herkent woorden die je denkt

AlterEgo WTF gadget
Misschien iets voor een aflevering van Black Mirror?

In de categorie gadgets komen we vaker dan eens bijzondere apparaatjes tegen. De headset AlterEgo van de Amerikaanse MIT-universiteit is echter eentje waar we nogal moeite mee hebben. Moeite om te geloven dat het werkt, en moeite om te geloven dat het überhaupt bestaat. De AlterEgo vangt signalen op waardoor het apparaat herkent wat je denkt.

Het proces werkt als volgt: wanneer je aan een woord of zin denkt, sturen je hersenen dit door naar je mond en kaak. AlterEgo vangt deze lichte signalen op, waarna het apparaat precies weet wat de gebruiker moet hebben.

Met een nauwkeurigheid van 92 procent is het apparaatje bijzonder sterk te noemen. Zo is het gelukt om een een slimme televisie aan te sturen. Denk je bijvoorbeeld aan het woord ‘rechts’, dan verspringt de cursor ook naar rechts op het scherm.

Misschien nog gekker is dat de AlterEgo ook terug kan praten. Aan de hand van beengeleiding kan het trillingen aan het kaakbot afgeven, waardoor je stemmen of muziek kan horen. De onderzoekers zijn op dit moment bezig om op korte termijn meer applicaties te laten werken met het apparaat. In de video hieronder zie je de Alter Ego aan het werk.

[gv data=”RuUSc53Xpeg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *