WTF-video: Robot PETMAN met camo-outfit aan de wandel

Auteur: , 1 Reactie

Trek een robot een camouflagepak aan, zet een gasmasker op zijn stalen tronie en laat het wandelen op een loopband. Ziedaar, nieuw nachtmerriemateriaal is geboren.

De robots van het Amerikaanse Boston Dynamics beginnen steeds menselijkere vormen aan te nemen. Deze test van de humano├»de PETMAN werd gedaan om kleding te te testen, een chemisch camouflagepak en een gasmaskers. Hiervoor werd PETMAN uitgerust met een systeem dat ‘zweet’ om de menselijkheid zoveel mogelijk te benaderen. Ook werden er sensoren toegevoegd die een chemisch lek kunnen detecteren.

In de video is PETMAN gekoppeld aan voedings- en datakabels, maar volgens Boston Dynamics is dit niet om de robot overeind te houden. Eerdere tests met een PETMAN prototype lieten zien dat de balans in orde lijkt te zijn nadat hij meerdere malen vanaf de zijkant werd geduwd en desondanks stug door bleef stappen.

PETMAN loopt nog een beetje als een Omroep Max-kijker met artrose, maar stel je eens voor wat DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) van het Amerikaanse leger, dat deze ontwikkeling financieel ondersteund, klaar kan spelen met een leger PETMEN.1 reactie

Kan zo in een videoclip van LMFAO.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).