Wut? Hyves is terug? Why?


Er is weer een iemand die het gaat proberen om Facebook van de troon te stoten.

Cribber wil een poging doen om een nieuw sociaal netwerk te bouwen voor studenten. Want volgens de oprichters zitten vooral studentenhuizen op een sociaal medium te wachten.

Max Meulendijks is 25 en Remco van Buren is 41 en ze zijn oprichters van Cribber. Tja, waarschijnlijk zegt de leeftijd wel iets over deze twee. De een is te jong om Hyves in volle glorie te hebben meegemaakt, en de ander was al afgestudeerd toen Hyves kwam en ging. Ze hebben dus allebei niet meegekregen waarom die ondergang zo met donderend geraas ging: studenten stapten massaal over op het internationaal georiënteerde Facebook.

Wie de laatste jaren wel eens op een universiteitscampus is geweest heeft daar waarschijnlijk gemerkt dat de voertaal er Engels is. En dat in de koffiecorners Spaans, Italiaans en Duits de boventoon voeren aangevuld met wat Frans. Elke student loopt dus tegen een stel nieuwe internationale vrienden aan. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom iedereen overstapte op Facebook.

Cribber dus. Het netwerk wordt alleen toegankelijk voor de studenten zelf en de bewoners van hun huis. Maak een profiel aan en nodig je huisgenootjes uit. Verder kun je er op zoek naar nieuwe huisgenootjes en kamers. Wat een tegenstrijdigheid lijkt, want als je niet in een huis woont mag je dus niet op eht netwerk. En doorgaans heb je geen nieuw huis nodig als je al een huis hebt.

Hoe dan ook, als ze handigheidjes toevoegen als het corveerooster en de huislijst, dan kan het natuurlijk nog best wel wat toevoegen. Hebben de oprichters in ieder geval een hoop financiële data over studentenhuizen.

Nog geen reacties

  1. “De een is te jong om Hyves in volle glorie te hebben meegemaakt”
    Dat klopt dus niet heren.. Iedereen die nu onder de 20 is (16,17,18 noem maar op) heeft Hyves gewoon al die jaren meegemaakt hoor? Zou niet weten waarom je met 25 te jong zou zijn om Hyves meegemaakt te hebben.

  2. @premiumduitser Omdat je als je nu 25 bent, nog nauwelijks aan het studeren geweest kunt zijn toen het verval van Hyves intrad. Dus weet hij blijkbaar niet waarom de studenten Hyves massaal lieten vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *