Wut? Minister onderzoekt bellen op de fiets


Bellen op de fiets, het is een twee-eenheid die al sinds het begin van fietsen bestaat, maar straks mag het niet meer.

Is minister Schultz van Haegen-Maas Geesteranus (langste achternaam ter wereld-alert) helemaal gek geworden? Ze onderzoekt of het mogelijk is om bellen op de fiets te verbieden. Maar iedereen die fietst belt op zijn fiets. Toeristen op de Leidsestraat? Bellen op de fiets. Mensen in de provincie? Bellen op de fiets. Prinses Amalia? Belt op haar fiets. Everyone a bellen on their bike! Moet je straks afstappen als er gevaar dreigt? Dan mag je pas bellen. Fietsbellen zijn veilig.

Fietsbellen en fietsen horen bij elkaar als paarden en wagens. Bellers op fietsen zijn voor sommigen de hel op aarde. Zo blijkt maar weer nu de minister het verbieden ervan wil laten onderzoeken. Maar dat gaat zo maar niet. Actie! Actie!

Oh wacht. U zegt dat het gaat om telefoneren op fietsen? De buren van Autoblog zullen een rothekel hebben aan fietsende bellers, maar het is natuurlijk een verbod dat niet te handhaven is. U begrijpt: het eerste deel van dit artikel is net zulke grote onzin als het onderzoek van de minister. In tegenstelling tot bellen in de auto, is er voor bellen op de fiets namelijk geen alternatief. Bellen met een koptelefoon op is namelijk nog gevaarlijker. Met een headset op hoor je het overige verkeer namelijk helemaal niet meer. You do the math.

Nog geen reacties

  1. Dat heeft alleen maar met verzekeraars te maken. Dit wordt niet gehandhaafd. Maar als een tiener al append onder een bus komt kan de verzekeraar vanaf dan zeggen; eigen schuld. Is illegaal. U bent niet gedekt. Succes ermee.

  2. Als fietsende autorijder of als autorijdende fietser, maakt mij niet uit, kan ik me, voor het eerst, iets voorstellen bij een voorstel van deze minister. Dat er niet dagelijks 80 appende meisjes onder bussen worden verpletterd is een godswonder en enkel te danken aan de goede rij opleiding die onze buschauffeurs blijkbaar hebben moeten ondergaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *