WWDC 2017: dit zijn de verwachtingen

MacBook Air
Wat kunnen we verwachten van het evenement in juni?

Er staat weer een groot Apple-event voor de deur. Op 5 juni barst WWDC 2017 los. Dit jaar gaat de Amerikaanse techgigant het naar verluidt anders aanpakken. Zo hoeven we niet alleen een gloednieuws iOS en macOS te verwachten, maar komt het bedrijf uit Cupertino ook met nieuwe hardware op de proppen.

De verwachting is dat Apple de laptop-serie van een update gaat voorzien. Volgens Bloomberg kunnen we drie nieuwe laptops verwachten. De MacBook Pro krijgt de nieuwe Kaby Lake-processoren van Intel en daarnaast kunnen we een verse 12-inch MacBook verwachting. De derde update is een nieuwe 13-inch MacBook Air.

Het is de 28ste keer dat Apple het WWDC organiseert. De afkorting staat overigens voor Worldwide Developers Conference. Ontwikkelaars van over de hele wereld komen naar Californië om het event bij te wonen. Traditioneel geeft Apple diezelfde dag nog een beta-versie vrij van de nieuwe besturingssystemen. Het grote publiek kan dit najaar aan de slag met iOS 11 en een nieuwe versie van MacOS.

UPDATE: een bijgewerkt artikel vind je HIER!

7 reacties

 1. Je kunt verwachten:

  – Veel van hetzelfde …
  – Verdere anorexia ingrepen
  – Verwijderen van bepaalde zaken

  Oftewel, iets sneller cpu, mischien wat meer geheugen en iets meer keuze in dure SSD upgrades en dat soort zaken.

  Let op mijn woorden, niks revolutionaires

  • @turbobrick: Ze hebben eind vorig jaar al de complete MBP-lijn vernieuwd. Dus nogal wiedes dat ze niet met iets revolutionairs komen. Dat het veel van hetzelfde is ook een open deur: dat ze eigenlijk al sinds 2008, eigenlijk ook al met de Powerbook G4.

   Ik hoop dat Apple doorzet met ‘anorexia-ingrepen’. Een dunnere laptop is superhandig, want het is een laptop: eentje die je mee neemt onderweg. Voor een desktop minder relevant, maar bij een laptop absoluut wenselijk voor sommigen.

   • @willeme: Een laptop moet met name zonder oplader kunnen werken, lang … erg lang.
    Laat dat nou net niet het sterkste punt zijn van de laatste MB’s want er zit een kleinere accu in vanwege het anorexia verhaal.
    Koppel dat aan het weglaten van bepaalde zaken en je krijgt voor velen een achteruitgang.

    Ok, bij een MB of de MBA verwacht je dat maar met een Pro versie ?
    Wat is er nog PRO aan ? Als je iets wilt dat niks moet wegen en dun is koop je een Tablet.

     • @willeme:
      Als hij 10 uur mee kan dan willen 99 van de 100 mensen liever dat de nieuwe versie 12 uur mee kan ipv 2mm dunner en 120 gram lichter.
      Onderweg met powerbrick opladen ? Wat is nou het nut van een dunne compacte laptop als je allemaal zooi mee moet slepen ? Je wilt juist die ene device hebben die alles kan en je niet al die zooi eromheen nodig hebt.

      Als je met een powerbrick en 4 dongles moet gaan lopen om hetzelfde te doen als 1 jaar geleden omwille van 2mm dunner en iets lichter dan snap je het mijn inziens niet.

      In auto termen, we maken het nieuwe model wel kleiner maar het verbruik gaat iets omhoog (en dus actieradius omlaag) en er zullen ook wat opties verdwijnen, maar hij is wel kleiner en lichter, makkelijk met parkeren.

     • @turbobrick: je maakt wel een grove inschattingsfout, denk ik.

      1. De nieuwe MBP doet langer op een accu dan een oude.

      2. Daarbovenop kun je hem ook extern laden. Dus meer tijd plus no meer tijd.

      3. Het is een laptop. Een portable device. Dan is een compacter apparaat erg fijn. Het scheelt toch al gauw 40 procent.

      4. Die poortjes is nu nog een discussie. Over een paar jaar hebben we allemaal USB-C en zijn die oude Macbooks nog steeds relevant.

      5. Mocht je toch per se normale USB, SD-kaart (woenheeft dat nog??) een minder lange accuduur en een dikkere compiter wensen: het 2015 model is bog gewoon levebaar. Anders is de Dell XPS 15 een bijzonder goede aanbieding.

 2. Ik ben benieuwd wat ze gaan doen met die MacBook Air. Dat is nu wel een behoorlijk oud toestel aan het worden, met name het scherm is niet meer van deze tijd. Ik dacht dat de 12″ min of meer de opvolger van de Air moest worden. Net als met de iPad dacht ik dat ook de typenaam ‘Air’ niet meer terug komt. Aan de andere kant, de Air verkoopt nog als een malle, dus wellicht dat deze nog een kleine bump in spes krijgt om er nog even tegenaan te kunnen. Denk aan een iets snellere processor en snellere SSD, maar geen gekke upgrades.

  Hopelijk krijgt de 12″ het tweede generatie butterfly toetsenbord en snellere M-processoren. Dan is ie al helemaal af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *