Xbox baas: De Xbox One is alles behalve te duur!

Don Mattrick presenteert de Xbox One
Microsoft moet weer eens in de verdediging. Nadat Microsoft eerder de wereld moest overtuigen dat het ontwerp van de console echt niet saai is en het ook echt niet raar is dat het apparaat iedere dag online moet zijn, mag Xbox baas Don Mattrick nu de prijs verdedigen.

Microsoft heeft een prijskaartje van 499 dollar (bij ons 499 euro) aan de Xbox One gehangen. Concurrent Playstation 4 gaat straks vanaf 399 dollar over de toonbank, maar dat betekent volgens Mattrick niet automatisch dat de Xbox One dus te duur is.

Sterker nog, zo stelt Mattrick tegenover Bloomberg, in vergelijking met veel andere moderne producten is het bedrag absoluut niet belachelijk en analisten hielden vooraf rekening met een hogere prijs. Consumenten krijgen zelfs meer dan waarvoor ze betalen:
“We are over-delivering value…We’re delivering thousands of dollars of value to people.”

Ondanks het prijsverschil met de Playstation 4, verwacht hij dat consumenten voor de Xbox One zullen kiezen vanwege de exclusieve services en applicaties als het verbeterde Xbox Live, Skype, Twitch TV, SmartGlass en Kinect. We zullen zien Don, we zullen zien…

Don Mattrick’s opmerkingen over de prijs vanaf 2:26 minuten.

5 reacties

  1. Het bedrag is ook niet veel in vergelijking met game pc’s die dezelfde games kunnen draaien als consoles, maar toch veel meer geld kosten. Maar het bedrag is in vergelijking met de ps4 wél hoog.

    • @diehard: Gaming pc’s die meer kosten zijn ook gewoon veel beter. Ze draaien de games met een hogere kwaliteit, met hogere framerates en kunnen het ook op hogere resoluties. Ik schakel zelf binnenkort over naar PC, maar ik denk dat er wel een PS4 bij zal komen.

  2. Exclusieve content die vooral alleen maar in de USofA beschikbaar zal zijn, Lekker afspraken maken met dingen als ESPN en Fox, waar wij niet zo veel te maken mee hebben. Ik kan me enigszins nog voorstellen dat de One een redelijk marktaandeel zal krijgen in de VS (nog steeds achterlopend op de PS4), maar daarbuiten bijna niet juist door het missen van al die ‘extra’ content, de hogere prijs en gebruikerskosten en al die limitaties die de PS4 juist niet heeft.

  3. Als jarenlange trouwe xbox klant (heb 6 xbox 360’s versleten! Zegt ook gelijk wat over de kwaliteit) weet ik wel wat mijn volgende console gaat worden. De ps4!

  4. Xbox Live, kostr extra knaken als je er iets aan wilt hebben, Skype heb ik een pc, nog een pc, een laptop, een telefoon en zelfs een ipad voor. Twitch TV heb je geen zak aan in nederland, SmartGlass werkt ook maar half hier in NL en Kinect, tsja welke malloot wil er nou naar zijn tv zwaaien of er tegen praten terwijl een simpel knopje op de afstandsbediening het zelfde doet (zoals we dat al jaren zijn gewent en wat uitstekend werkt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *