Xbox Game Pass: uniek abonnement op consolegames

Xbox and Chill
Binnenkort een avondje Xbox and Chill?

Waar Microsoft met de Xbox 360 als een waardige concurrent stand hield tegenover de Playstation 3, zo anders is dat met de nieuwe Xbox One. De Playstation 4 van Sony ligt qua verkopen mijlenver voor. Met de nieuwe abonnementsdienst Xbox Game Pass moet daar verandering in komen.

Zie de nieuwe dienst als een soort Spotify of Netflix, waarbij je voor een tientje per maand een breed scala aan games tot je beschikking krijgt. Bij de release van de abonnementendienst in de lente zijn er 100 Xbox One en Xbox 360 spellen te bewonderen.

Microsoft heeft al een tipje van de sluier gelicht aan beschikbare games. Met de Xbox Game Pass kun je onder andere: Halo 5, NBA 2K16, Payday 2, Soul Caliber II, Fable III, Mad Max, Saint’s Row IV, Lego Batman en nog veel meer. Opvallend is wel het gebrek aan bepaalde grote uitgevers zoals EA, Activision, Ubisoft, Rockstar en andere bekenden.

Verwacht dus ook niet dat je voor dit bedrag in de toekomst toppers als Call of Duty, Battlefield, Fifa of andere absolute toppers kunt spelen. De games die beschikbaar zijn stream je echter niet, maar download je gewoon op je eigen console. Het is nog niet duidelijk of je ook gebruik kunt maken van alle online functies, of dat je hier eventueel een apart abonnement voor moet afsluiten.

Mocht je zelf in het Xbox Insider-programma zitten, dan kun je al een testversie van de Xbox Game Pass downloaden. Op dit moment is het aanbod aan games echter nog vrij klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *