Xbox games op je smartphone: nu ook in Nederland

Zo werkt het

Xbox One games spelen, maar geen televisie in de buurt? Je kunt de games streaming naar je smartphone. De techniek, genaamd Xbox Console Streaming, was al te gebruiken in een select aantal landen en daar is nu een reeks landen aan toegevoegd, waaronder Nederland.

Het is nog een testprogramma en je moet onderdeel zijn van het Xbox Insider programma om deel te kunnen nemen aan de proef. Met Xbox Console Streaming worden Xbox One-games, inclusief Xbox Game Pass titels, naar je Android smartphone of tablet gestreamd.

Sinds oktober heeft Microsoft al programma’s lopen in onder andere de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het techbedrijf schrijft goede geluiden te hebben gehoord van de deelnemers van het testprogramma daar.

Een aantal eisen om de boel werkend te krijgen is dat je minimaal Android 6.0 hebt, een Xbox One Wireless Controller, een internetverbinding met hoge snelheid en natuurlijk een controller mount om je smartphone of tablet te bevestigen.

7 reacties

  1. Ja leuk, maar de belangrijkste informatie wordt dan weer niet genoemd. Namelijk of je deze games dan overal ter wereld kan streamen of dat het meer een soort verlengstuk van je Xbox thuis is en dat je dus op het zelfde netwerk moet zitten. Slecht geschreven stuk.

  2. Het is poep simpel en gebruik het nu 2dagen aan een stuk , ben veel op reis maar stiekem ook een beetje gameverslaafd. Instellen duurt nog geen 2 minuten en een telefoon mount heb ik Al een paar maanden van wish . Werkt verder feilloos op 4g. Je streamt de games niet zoals hier wordt beschreven maar je streamt je complete xbox. Dus je hebt je gewone interface en opties… Min punt daarbij is wel dat 360 spellen niet opgestart kunnen worden vanwege auteursrechten ivm streamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *