Xbox One defect? Mep er een paar keer op

Xbox One defect? Mep er een paar keer op
Zowel Sony als Microsoft hebben te kampen met een percentage consoles dat DOA (Dead On Arrivel) is. Bij de Playstation 4 gaat het om een blauw lichtje des doods, sommige Xbox One-gebruikers klagen daarentegen dat hun schijflade defect is.

De getroffen Xbox One’s die problemen ondervinden met de schijflade lezen spellen en blu-rays niet meer af. Dit gaat gepaard met 1,5 seconden aan onheilspellend geratel en gerammel wanneer een schijfje wordt ingevoerd. Getroffen gamers wordt aangeraden contact op te nemen met Microsoft. Die zegt zo snel mogelijk een nieuwe console op te zullen sturen, zonder dan de defecte Xbox One eerst geretourneerd hoeft te worden.

‘Disc Drive of Doom’

Maar om in de woorden van een beroemde internetmeme te spreken: ain’t nobody got time for that! (.gif). Op de supportfora wordt dan ook een makkelijke fix voor dit probleem genoemd. Door de Xbox One om te draaien en een paar ferme klappen boven de blu-ray-speler te geven kan het defecte tandwieltje weer in lijn komen te liggen, waarmee het probleem is opgelost.

Of het werkt? In onderstaande video in ieder geval wel. Kijken & toepassen op je eigen Xbox One op eigen risico.

[gv data=”pDoDqTaIwIc”][/gv]

[lg_folder folder=”Windows/Xbox_One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

6 reacties

  1. Ooooow, je krijgt een nieuwe zonder terug te hoeven sturen.
    Ff snel 1 kopen. DOA melden, nieuwe krijgen, aankoop nieuw in doos terug brengen naar winkel. Free XBOX. Win!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *