Xbox One houdt het voor gezien

Xbox One wordt in prijs verlaagd en zonder Kinect geleverdMicrosoft vindt het welletjes.

Eerder deze week werd de Xbox One X gepresenteerd. Deze krachtigere variant van de originele Xbox One moet de nogal matige verkoop van het eerste exemplaar doen vergeten. Microsoft zelf lijkt ook klaar te zijn met de eerste generatie van de Xbox One, want de productie van het apparaat is officieel stopgezet.

Daarnaast is Microsoft ook gestopt met het verkopen van het gedrocht dat Kinect heet. Mocht je de nieuwe Xbox One X iets te duur vinden, dan kun je nog altijd de Xbox One S aanschaffen. Dit is de vernieuwde variant van het origineel, alleen dan iets lichter en duurzamer in elkaar gezet.

De Xbox One lag in 2013 in de winkels, maar delfde altijd het onderspit tegenover de PlayStation 4 van Sony. Ook het unique selling point van Microsoft, de Kinect, heeft niet erg goed uitgepakt. Misschien dat de vele negatieve nieuwtjes rondom Kinect potentiële kopers hebben afgeschrikt.

Wil je per se de originele Xbox One in huis halen, haast je dan naar de nabijgelegen gamewinkels om te kijken of er nog exemplaren aanwezig zijn. Zo niet, dan is een tweedehands versie waarschijnlijk je enige optie.

Nog geen reacties

  1. Het verschil in PS4 en Xbox zit tegenwoordig alleen nog maar in een select groepje spellen dat maar voor één van de beide beschikbaar is. Ik heb bijvoorbeeld een Xbox voor de Forza serie, maar ik kan bijna alle andere spellen die mij interesseren erop spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *