Xbox One krijgt Windows 10 op 12 november

Kom maar op
Wat kan je met je Xbox na de upgrade naar Windows 10.

Microsoft kondigt op zijn Amerikaanse site aan dat het op 12 november Windows 10 gaat uitrollen naar de Xbox One. Daarmee krijgt de console de nieuwe software eerder dan de smartphones die op Microsofts systeem draaien. De smartphones zijn namelijk pas in december aan de beurt. Of de datum wereldwijd geldt is overigens nog niet duidelijk, want in Nederland zegt Microsoft nog helemaal geen datum voor de release.

Met het nieuwe besturingssysteem worden veel Xbox 360 games backward compatible, voor het geval je daar nog geen afscheid van had genomen. Het moeten wel vrij simpele spelletjes zijn, want die varianten die met usb extra’s als kinect-camera’s en dergelijke werken, die doen het dan dus weer niet op de nieuwste Xbox.

Daarnaast belooft Microsoft snellere en soepelere prestaties. Ook kan je natuurlijk weer meer delen met je vrienden en kan je met hun multiplayers spelen ondanks dat ze op een andere console spelen.

Begin volgend jaar kun je ook Cortana gebruiken op je Xbox, officieel dan, want er zijn al mensen die het aan hebben gezet op de Xbox.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *