Xbox One vanaf 5 september in Nederland te koop

Xbox One
Microsoft heeft de releasedatum voor de Xbox One vrijgegeven, inclusief de Nederlandse prijzen voor de gameconsole.

Prijs Xbox One

De Xbox One komt over drie maanden in Nederland te liggen, waarmee we ruwweg tien maanden achterlopen op de release in de VS. De vanafprijs van de Xbox One ligt op 399 euro. Voor dat geld krijg je een console met 500 GB aan opslagruimte en één controller, maar zonder Kinect-cameramodule. De Xbox One inclusief Kinect gaat weg voor 499 euro. Beiden Xbox One-pakketten komen met een Live-abonnement van twee weken.

Sinds de Xbox One ook zonder Kinect wordt geleverd, hebben ze de prijs gelijk weten te trekken met de beter verkopende Playstation 4.

In augustus vorig jaar maakte Microsoft bekend dat de opvolger van de Xbox 360 in een aantal Europese landen was uitgesteld. Nederland zat daar helaas ook bij. Dit had alles te maken met het klaarstomen van bepaalde functies voor de gameconsole, zoals Nederlandse stemcommando’s en het vertalen van games. En dan krijgen taalgebieden met meer potentiële kopers voorrang. Vandaar dat hij al wel geruime tijd in Duitsland, Frankrijk en Engeland te verkrijgen is.

Lees ook: dit zijn de prototypes van de Xbox One.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *