Xbox One wordt niet met verlies verkocht

Xbox One winst
In tegenstelling tot de Xbox en Xbox 360 zal Microsoft de Xbox One niet met verlies verkopen. Microsoft verwacht minimaal break-even te draaien en wellicht zelfs een kleine winst per verkocht exemplaar te maken.

Toen de eerste generatie Xbox in 2001 op de markt kwam besloot Microsoft om de console met verlies te verkopen. Er moest immers een plekje in de markt veroverd worden en met de verkoop van spellen en abonnementen op Xbox Live kon ook geld verdiend worden.

Deze strategie werd ook toegepast bij de Xbox 360 die in 2005 op de markt kwam, maar met de Xbox One is dit dus niet meer nodig. Na ruim 10 jaar heeft de Xbox eindelijk een plekje veroverd in de markt en het is Microsoft ook gelukt om de productiekosten verder omlaag te krijgen.

Op 22 november, een week voor de Playstation 4, zal Microsoft de Xbox One in een aantal landen officieel lanceren, maar Nederland moet helaas wachten tot 2014. (via: ubergizmo.com)

Nog geen reacties

  1. Ze gaan daarbij uit van een vooraf bepaald verkoop aantal. Met alle slechte pers kunnen de verkoopcijfers wel eens ver onder de verwachtingen liggen.

    Dan is een kleine winst zo verandert in een flink verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *