Xbox Series X, Xbox Series S, controller

Xbox Series S games vs. de Series X

Xbox Series S games vs. de Series X

De minder grafische kracht van de Xbox Series S heeft gevolgen voor de grootte van games in vergelijking met de Series X.

In tegenstelling tot Sony met de PlayStation 5, komt Microsoft dit jaar met twee varianten van een nieuwe generatie console. De Xbox Series X is de absolute krachtpatser die zich kan meten met de PlayStation 5. Je hebt echter ook de Xbox Series X die qua grafische kracht moet inleveren, games zullen daardoor minder mooi ogen.

Het voordeel is dan weer dat games minder ruimte in beslag nemen op de harde schijf van een Xbox Series S. Jason Ronald zegt tegenover Xbox Wire dat de games 30 procent minder groot zijn op de Xbox Series S in vergelijking met de Series X. De performance van de Series S ligt op maximaal 1440p en 60 fps, met een max van 120 fps. Omdat die 4k textures niet worden aangesproken zijn de games enkele tientallen procenten kleiner in vergelijking met de Series X.

Dit en meerdere onderwerpen komen ter sprake in een post van Xbox. Mocht je nog gedetailleerde vragen hebben over de Xbox Series S en X, dan is de kans aanwezig dat je het antwoord gaat vinden in die blog. Beide varianten van de Xbox verschijnen in november op de markt.

Eén reactie

 1. Mooi geprijsd ook.
  Zowel de 299,- kostende S als de 499,- X Spreken echt andere mensen aan,
  Waarbij de 399,- kostende PS5 vs de 499,- kostende ps5 met discloader..
  Dan kun je echt beter nog even die 100,- erbij sparen!

  Daarentegen is het bij ps5 wel fijn dat beide modellen gelijk zijn in performance.

  Fijn dat het deze generatie wat minder saai begint. (met 1 model die tussen xbox en ps zo goed als hetzelfde doet/is)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *