Xiaomi bakbeest krijgt ook monster-accu mee

Monsteraccu
De Xiaomi Mi CC9 Pro lijkt een regelrechte flagship killer te gaan worden.

Eerder deze week onthulde Xiaomi een bakbeest met een 108MP camera met penta-setup. Toen was het al een interessant toestel, maar de Mi CC9 Pro is zojuist nog interessanter geworden door de onthulling van een gigantische batterij met indrukwekkende specs.

De Xiaomi CC9 Pro krijgt namelijk een stevige 5,260mAh mee. Okay, dat is niet zo groot als die van de Asus ROG Phone II maar deze smartphone is natuurlijk ook niet ontworpen om puur op te gamen. In het ‘gewone’ vlaggenschip-segment zijn er weinig toestellen die ook maar in de buurt komen van de ruim 5000mAh.

De oplaadsnelheid maakt het vervolgens tot monster-accu. Van 30 Watt zal niemand meer steil achteroverslaan, maar de batterij van dit toestel zou volgens het Chinese merk binnen een half uur tijd 58% van zijn lading hebben opgeslagen. De batterij is daarbij binnen iets meer dan een uur helemaal vol.

Kortom, een uitzonderlijk grote batterij met behoorlijk snelle laadtijden. Vergelijk dat bijvoorbeeld met de Galaxy Note 10, een soortgelijk toestel. Die zou binnen dezelfde tijd ongeveer vol zitten, maar Xiaomi’s batterij is aanzienlijk groter. Overigens komt die vergelijking niet uit de lucht vallen, want Xiaomi zou de Mi CC9 Pro in het westen naar verluidt als de Xiaomi Mi Note 10 uitbrengen.

Wat het bakbeest overigens wel lijkt te missen, zijn batterij-features als omgekeerd opladen en draadloos opladen. Zoals Ruben in onze OnePlus 7 Pro-review daarentegen stelt, is dat een pure smaakkwestie en ik kan zonder twijfel zeggen dat een razendsnel opgeladen accu die potentieel twee volle dagen mee gaat veel belangrijker voor me is dan een randfunctie als draadloos opladen.

Xiaomi lanceert de Mi CC9 Pro op 5 november in China en het is nog niet duidelijk of en wanneer hij naar Europa en de Lage Landen komt.

Foto @Xiaomi via Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *