Xiaomi heeft goud in handen met opvouwbare tablet-smartphone (video)

Dit is m dan!
Een van de eerste smartphone-tablet-hybrides in actie!

Ik kan haast niet wachten tot ik een keer mijn tablet-smartphone aan iemand laat zien zonder dat ze weten wat hij precies kan. ‘Ja, mooi scherm,’ zeggen ze dan. Totdat ik de zijkanten omvouw en ze even in alle paniek denken dat ik mijn tablet heb doorgebogen. Wellicht dat dat toestel geen Samsung, maar een Xiaomi gaat zijn.

De smartphone-industrie is hard aan het zoeken naar een manier om deze gimmick tot valide toepassing te verheven. Een tablet-smartphone-hybride is daarbij misschien wel een heel goed idee. Meerder opvouwbare toestellen zoeken deze middenweg, maar Xiaomi toont ons voor het eerst een dergelijk apparaat in actie. Nou ja, op de Flexpai na dan, maar daar wil ik het niet over hebben…

Xiaomi-CEO en medeoprichter Bin Lin toont in het onderstaande filmpje op Twitter hoe het apparaat in zijn werk gaat. Het lijkt een klein tablet (dat van zichzelf al een beetje gebogen lijkt te zijn) dat aan weerszijden een vouwbare flap heeft. Eenmaal omgevouwen is het een nette smartphone met een feature die veel ‘gewone’ smartphone-fabrikanten nastreven: randloze zijkanten. Omdat de zijkanten zijn omgevouwen loopt het scherm dus door tot de rand (en daar voorbij).

Verder laat het Chinese merk nog weinig los over het apparaat, al kunnen we ervan uitgaan dat dit slechts een (ver gevorderd) prototype is. De bijbehorende software lijkt daarbij nog een beetje te haperen wanneer de telefoon opgevouwen wordt.

De officiële aankondiging kunnen we sowieso dit jaar nog verwachten, en wellicht dat hij zelfs binnenkort al in de winkel ligt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *