Check deze awesome Segway-kloon voor zacht prijsje

Xiamoi Segway
Shut up and take my money.

Voor slechts $315 is bovenstaande Ninebot Mini al van jou. Xiamoi kocht onlangs het bedrijf Ninebot, dat op zijn beurt weer eigenaar is geworden van Segway. Dit is het eerste product dat sinds de overnames tot stand is gekomen en hij kost nog geen 5% van de originele Segway.

Zouden de Segway-achtigen definitief aan het doorbreken zijn? Met enige regelmaat verschijnen er nu nieuwe varianten op de markt, vaak tegen redelijke prijzen. Zo goedkoop als de Ninebot Mini zijn ze echter meestal niet (voor een Hovertrax betaal je bijvoorbeeld tegen de $1500).

De Ninebot Mini is geen kinderachtig ding, getuige de specs: een topsnelheid van 16 kilometer per uur, in staat om 15% hellingen te beklimmen, en een accu die garant staat voor het afleggen van maximaal 22 kilometer. Draagbaar is hij ook, relatief dan: 12,8 kilo weegt hij en volgens Xiaomi ‘past hij gemakkelijk in de achterbak’. Met een speciale smartphone-app kun je bovendien allerlei data bijhouden over de behaalde snelheden en afgelegde afstanden.

Op 3 november ligt hij in de Chinese winkels. Of en wanneer hij naar het westen komt is vooralsnog onbekend. Dat dit gaat gebeuren is echter wel waarschijnlijk. Er is een Franse website, waar je je e-mailadres kunt achterlaten om ‘geïnformeerd te worden over de beschikbaarheid’. Het lijkt er dus sterk op dat dit prachtapparaat wel degelijk onze kant op gaat komen.

[gv data=”0p1xNkKCF_U”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *