Xiaomi komt met behoorlijk goedkope Macbook-killer

Auteur: , 3 Reacties
Mi Notebook Pro

Xiaomi wil de Macbook Pro slopen en het liefst nog dit najaar. Het wapen: de Mi Notebook Pro.

Xiaomi begon vorig jaar met de Mi Notebook Air, een directe concurrent voor de Macbook Air. Dat zag je terug in het design, de naam en de hardware. Er was echter één groot verschil: de Mi kostte een stuk minder. Dat is nu ook het geval met de Mi Notebook Pro, die omgerekend zo’n 1.000 euro gaat kosten.

Voor dat bedrag krijg je een randloos 15,6-inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap ligt een Intel quad-core i7-processor, maximaal 16 GB werkgeheugen, 1TB SSD-opslagruimte en een Nvidia GeForce MX150 voor de graphics.

Verder verwerkt Xiaomi een vingerafdrukscanner in het trackpad, is er een kaartlezer ingebouwd, krijg je vier USB-poorten (2x USB-C, twee keer USB) én een HDMI-aansluiting. Kortom: alle aansluitingen waar je als Apple-gebruiker van droomt zijn hier standaard aanwezig.

Natuurlijk zijn specificaties niet alles, maar het feit dat je voor een 15″ Macbook Pro minimaal 2799 euro kwijt bent, zegt veel over de aanpak van de Chinezen. We zijn benieuwd of ze hun beloftes qua snelheid en kwaliteit waar kunnen maken.3 reacties

Eén nadeeltje: standaard krijg je er een Chinese Windows licentie bij. Je zult dus een losse Nederlandstalige licentie moeten bijkopen (of overstappen naar een Linux-distributie). En ik durf niet te zeggen hoe de keyboard layout er uit ziet.
@RRRobert: Dat is inderdaad even een nadeel. Van de foto’s die ik gezien heb lijkt de layout i.i.g. hetzelfde, dus dat zou fijn zijn. Afgezien van de licentie lijkt het me een prima deal. Bizar eigenlijk hoe Xiaomi opgekomen is binnen zo weinig tijd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).