Er is nog hoop voor de mini-smartphone?

Xiaomi
De compacte toestellen lijken een beetje op hun retour. Is dit de redding voor fans van de kleintjes?

Samsung bracht met de Galaxy S5 mini voor het laatste een kleine versie van zijn flagship en Sony heeft besloten niet door te zetten met de Z-serie. Nu duikt er een gerucht op over een nieuw toestel van Xiaomi, en wel één van 4,3 inch. Het is Phandroid dat met de foto en de specs komt. Het blog meldt echter niet waar het zijn info vandaan heeft.

De bekende specs zouden als volgt zijn: 4.3-inch 720p display, Qualcomm Snapdragon 820 processor, 3GB RAM, 32GB opslag, vingerafdrukscanner en 13MP-camera. Hij zou omgerekend 272 dollar (240 euro) gaan kosten. Of hij ook daadwerkelijk hierheen komt is vooralsnog (uiteraard) onbekend.

Xiamoni mini

Nog geen reacties

 1. Ja! Vind het bij Samsung ook belangrijk dat er een krachtige, maar compacte telefoon komt. Zal het goed doen op de markt

  • @fanageee12: Het is ook jammer dat de Mini uitvoeringen van Samsung altijd van die middelmatige specs hebben. Sony doet (deed) dat een stuk beter.

   Ik wil zelf graag een “kleine” telefoon omdat ik het belangrijk vind dat ie in al mijn broekzakken past en ik hem gemakkelijk kan vasthouden en bedienen met 1 hand. Ik heb geen kleine handen maar vanaf +/- 5″ wordt dat vervelend bij een telefoon. Ik zit niet hele dagen op het scherm te turen en als ik fatsoenlijk wil internetten pak ik sowieso de laptop erbij, daar heb ik geen scherm van tablet formaat voor nodig.
   Heb zelf een tijd lang een Xperia U gehad (4″ is echt ideaal!) en heb nu een Z1 compact, wat qua formaat imo net te doen is. Als ik nu een opvolger zou moeten kiezen werd het de Z5 Compact.

   Als ik de specs van de Xiaomi bekijk lijken ze veel op de van de Sony Xperia Z5 Compact, alleen tegen een lagere prijs. Maar eens in de gaten houden 🙂

 2. Ik denk dat er zeker plaats is voor compacte toestellen zoals de Galaxy Mini of iPhone SE.
  Er zijn mensen (en jeugd) die gewoon te kleine handen hebben voor de grotere toestellen.

  • @av_diver: gaat niet eens altijd over formaat handen, meer over het feit dat mannen dat ding in de broekzak willen, en niet in de tas. en dat niet elke man 2,20 is met extra grote broeken. ik ben verlopig niet van plan een nieuwe telefoon te kopen, omdat ik ‘slechts’ 1,75 ben (komt nog wel een heel stuk bij, maar goed) en dat ding gewoon in mn broekzak wil stoppen.

 3. Heb jaren lang kleine telefoons gebruikt, ooit nog een I-mate jam gehad van T-mobile. De I-mate was een drama waar windows phone op behoorde te draaien maar dat nooit goed deed. Heel frustrerend om de telefoon op te willen nemen maar het toestel dit gewoon vertikt want te traag.

  http://www.urban75.org/tech/images/i-mate-jam-lg1.jpg

  De LG was een prima telefoon van een prima kwaliteit. Na een paar jaar hield bluetooth ermee op en moest ik omkijken naar iets anders.

  http://stech4.firstpost.com/tech2images/640×359/proportional/jpeg/images/2007/apr/img_5788_ke820_f003.jpg

  Héél lang gewacht op de HD Mini die uiteindelijk beperkt in Europa op de markt is gekomen. In ieder geval niet in Nederland. Jammer, het zag eruit als een prima telefoon.
  http://www.gsmarena.com/htc_hd_mini-pictures-3163.php

  dat werd na een samsung telefoon een HTC 8S. Wederom op windows. Werkte prima met die tiles, maar weinig apps beschikbaar. http://www.htc.com/managed-assets/shared/desktop/smartphones/htc-wp-8s/color-picker/blue.png

  Inmiddels liep ik ook met een tablet rond. Uiteindelijk ontdekte ik dat een telefoon die een soort hybride is tussen een telefoon en een tablet best wel eens goed zou kunnen werken. Dat werd dus de Samsung Note 3. Beste telefoon ooit die ik heb gehad. Doet alles wat ie moet doen perfect. Geen seconde spijt van gehad.

  Hoofdstuk kleine telefoons definitief gesloten wat mij betreft.

 4. Mijn eerste Chinaphone kocht ik in 2013: de Xiaomi Mi2S. Ook een 4,3″ HD scherm, 2 Gb ram geheugen, 32 Gb aan opslag, 13Mp camera en de bouwkwaliteit waar een Samsung, Sony of HTC zich ook niet voor hoeft te schamen. Destijds betere specs dan bijv. de Galaxy S4, en tegen minder dan de helft van de prijs van die S4. Als dit ding ook 4G ondersteuning had gehad, had ik hem nu waarschijnlijk nog in gebruik.

  En daarmee haal ik voor Xiaomi gelijk een heikel punt aan: de in Europa belangrijke 800 MHz 4G frequentie (LTE band 20) wordt door hun huidige telefoons niet ondersteund. Daarnaast zal Xiaomi eerst z’n licenties en patenten op orde moeten krijgen, voordat ze de stap naar Europa officieel kunnen maken. Gelukkig zijn er ook Chinese fabrikanten die dit gat wél goed vullen (o.a. Huawei, ZTE en OnePlus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *