Xiaomi komt nu al met vervolg gaming phone

Nu al?!
De vraag resteert: wie wil er nou zo’n ding?

Het lijkt we gisteren dat ik schreef over de Xiaomi gaming phone Black Shark en nu kondigt het Chinese merk alweer een opvolger aan. En mijn vraag blijft nog steeds: Wie wil er nou zo’n ding?!

Xiaomi zet slechts een uitnodiging voor het onthul-evenement online op het Chinese Weibo. We weten dus niet precies wat voor soort gaming phone het gaat worden, maar we kunnen ervan uitgaan dat hij beter wordt dan de Black Shark en Black Shark Helo (de Pro-versie).

Denk aan hardware gelijk aan of beter dan een Snapdragon 845, Adreno 630 GPU, 8 GB RAM, 128 GB opslagruimte (bij de eerste Black Shark’s niet uitbreidbaar?!) en een batterij van 4000mAh. Die configuratie kostte eind vorig jaar, toen het toestel in de Benelux uitkwam, een stevige €439 euro. Met de recente onthulling dat Xiaomi-producten iets duurder worden, zou de opvolger de Black Shark Helo from the other side misschien wel de €500 aantikken.

En dat brengt me wederom bij dezelfde kritiek als voorheen. Prima, hij kost de helft van deze belachelijke Asus ROG gaming smartphone, maar ook €500 is weggegooid geld als je hem koopt voor het gamen. Voor die prijs kun je namelijk gemakkelijk een current gen console kopen met een game en een monitor erbij.

Aan de andere kant krijg je absoluut waar voor je geld; wat betreft specs doet een dergelijke smartphone niet af aan modellen die nagenoeg het dubbele kosten. Dat is, als je het minder elegante design, niet geoptimaliseerde OS en het gebrek aan 3.5mm-poort, vingerafdrukscanner en andere moderne standaards voor lief kunt nemen.

In eerste instantie zal de nieuwe Black Shark 2 in China uitkomen, waarna hij waarschijnlijk ergens later dit jaar weer naar Europa komt. De bovenstaande foto werd eind februari al door een insider op Twitter gepost. Dit zou het vermeende design van de Black Shark 2 zijn.

Foto @Xiaomishka

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *