Xiaomi komt voorlopig nog niet naar Europa

Xiaomi-Logo
We hebben slecht nieuws voor je als je op een Xiaomi-toestel zat te wachten.

Smartphonemerk Xiaomi is enorm populair in India en China, maar kan dankzij productieproblemen niet verder uitbreiden naar nieuwe gebieden, waaronder Europa. De Chinese smartphonegigant in wording had zichzelf als doelstelling gegeven om tegen het einde van 2014 actief te zijn in tien nieuwe landen, maar ziet daar op de valreep vanaf.

Eén land per keer
Dit laat Hugo Barra van Xiaomi weten aan Bloomberg. “We willen ons focussen op het toevoegen van één land per stuk, pas als we al onze producten daar gelanceerd hebben, gaan we door naar het volgende nieuwe land”, aldus Barra.

Sinds 2010 wint Xiaomi al terrein op de smartphonemarkt in China, en in 2014 zijn India, Singapore, Maleisië, Indonesië en Filipijnen aan het lijstje met landen toegevoegd. Daar zijn de toestellen zo enorm populair dat ze niet aan te slepen zijn. Omdat Xiaomi zelf geen fabrieken heeft -en dus afhankelijk is van derden- kon het deze onverwacht hoge vraag niet aan. Daarom besluit het bedrijf om de uitbreiding naar de nieuwe gebieden naar volgend jaar te verplaatsen.

Volgend jaar
Volgend jaar moeten Rusland, Mexico, Thailand, Brazilië en Turkije aan het rijtje met landen toegevoegd worden, waarna Noord Amerika aan de beurt is. Nu deze plannen zijn opgeschoven, is de kans nog kleiner geworden dat we in de nabije toekomst een Xiaomi in de Nederlandse (of Europese) schappen zien liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *