Xiaomi marteltest: vlaggenschip feature blijkt ‘nep’ (video)

Xiaomi vlaggenschip marteltest
Het vlaggenschip van de Chinese fabrikant is niet helemaal eerlijk.

De Xiaomi Mi 8 is van zichzelf al een bijzonder interessante smartphone. Voor relatief weinig geld beschik je over hoogwaardige specificaties. De Explorer Edition is zelfs designwijs bijzonder interessant, mits je natuurlijk de inkeping niet erg vindt. De Explorer-versie heeft namelijk een transparante achterkant, een trend die YouTuber JerryRigEverything grotendeels gestart lijkt te zijn.

Na onder andere HTC is het nu de beurt aan Xiaomi om de Mi 8 Explorer Edition lekker doorschijnend te maken. Met succes, want het eindresultaat is om over naar huis te schrijven. In de marteltest blijkt het apparaat ook nog eens goed bestand te zijn tegen krasjes. Althans, goed: vergelijkbaar met andere vlaggenschepen.

Helaas is die mooie transparante achterkant niet wat het lijkt. Wat je namelijk eronder ziet is nog nepper dan de reden van OnePlus om de koptelefooningang te verwijderen. In plaats van echte componenten te laten zien, heeft Xiaomi ervoor gekozen om een plastic laagje op de echte specs te leggen. Op deze manier moet het er esthetisch mooier uitzien.

Desalniettemin staat de Mi 8 Explorer Edition zijn mannetje in de heftige test van Zack Nelson (echte naam). Wil je meer weten over de robuustheid van de smartphone? Check dan onderstaande video van de marteltest.

[gv data=”fKaCnjPziWM”][/gv]

7 reacties

    • @simonmc: Ik kende mensen die destijds bij samsung dachten dat hij van metaal was.
      Bij onder andere de Galaxy s5.
      Effe met een nagel op dat randje tikken en je weet genoeg. (of voelen dat hij warmte en kou niet goed geleid)

    • @simonmc: maar bij dat hout voorbeeld weet je van te voren dat ut geen hout is. Iedereen die het ziet weet dat het geen hout is.

      Hier word je gewoon bedonderd met “transparante achterkant” .. maar zit je te pronken met een sticker.

      Das het verschil

      • @dgh74: Ja het is idd wel fake en een gemiste kans want ze hadden het goedkoper kunnen oplossen maar het zag er dan ongetwijfeld minder spannend uit. (De enige reden om deze misleiding stap te nemen).

        Maar zo nieuw is dit niet, we hebben de nep metalen knoppen vaak zat gezien en ook metalen randen die niet van metaal waren.

        Maar wat te denken van het zogenaamde saffier glas op de iPhone camera dat helemaal geen echt saffier glas is en derhalve gewoon veel sneller krast ……

        Zo zie je maar weer, je ziet misleiding overal wel …

          • @dgh74: blijft hetzelfde .. Adverteren met A maar het blijkt B te zijn …
            Boeit de meesten niks maar het gaat om het principe. Ze doen het allemaal wel ergens.
            Laten we de batterij cpu throttling niet vergeten wat eerst absoluut niet zo was, en later toch wel en er opeens een update kwam en men zelfs (opeens} coulant was met de inferieure batterij te vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *