Xiaomi Mi 11 bedenkt geniaal trucje voor oplader fiasco

Foto: Xiaomi Mi 10t Pro

Na een PR-fiasco bedenkt Xiaomi een handig trucje omtrent de Mi 11 oplader kwestie. En die is nog consumentvriendelijk ook.

Gisteren schreven we dat Xiaomi voor hun aankomende vlaggenschip, de Mi 11, een oplader achterwege laat. Dat is in principe waar, maar het Chinese merk komt met een sluw trucje om de consument toch een beetje tevreden te houden.

Xiaomi Mi 11 krijgt toch een oplader… deels

Xiaomi liet dit weekend officieel weten geen oplader aan de Mi 11 mee te geven, maar daar komen ze een beetje op terug. Na flink wat bespottingen uit de smartphone-industrie passen ze hun strategie wat aan. In thuismarkt China krijgt het toestel inderdaad geen oplader mee. Daarbuiten blijft er daarentegen toch een brick in het pakketje zitten.

Tegenover AndroidAuthority legt het merk uit:

Wat betreft het verwijderen van de in-box oplader, dat ging om een aankondiging voor de Chinese markt. Xiaomi brengt twee versies uit, eentje met alleen een smartphone, de ander met de smartphone en een aparte 55W GaN oplader als bundel. Beide pakketten krijgen dezelfde prijs.

Dat laatste zinnetje is een godsgeschenk voor consumenten. Het hele onzinargument dat consumenten al genoeg opladers thuis hebben liggen is namelijk al lang verworpen. Als je het krankzinnig snelle opladen van de Mi 11 wilt gebruiken heb je immers een solide nieuwe brick nodig. Die hebben nieuwe klanten doorgaans niet rondslingeren.

Maar wil je het milieu een beetje ondersteunen en/of heb je wél zo’n brick, dan kun je voor de smartphone-only uitvoering gaan. Nu schreeuwt de Nederlander in me dat je sowieso die mét oplader moet kiezen om deze eventueel te verpatsen. Het is daarentegen nog niet eens zeker dat het toestel hier naartoe komt. En laten we hopen dat de meeste consumenten minder… op de kleintjes letten dan ik!

Het geheel is overigens ook een beetje een overcorrectie na een PR-fiasco. Enkele maanden geleden deed Xiaomi namelijk nog stoer dat ze ‘niets uit de doos lieten ontbreken’. Die vliegen ging al niet meer op, wat tot een portie terechte bespotting leidde. Hoe dan ook, sympathiek van ze dat ze twee gelijk geprijsde varianten op de markt brengen!

Nog geen reacties

 1. Ik heb voor mijn mi 9T pro al een aantal fast chargers 65w gehaald bij Ali. Verdeeld over plekken waar ik kom. En met 65w kan ik wel even vooruit dus een laderloos toestel kan me inmiddels al niet zoveel meer boeien.

  En dan niet die super goedkope meuk die in brand kan vliegen maar merken als Ugreen en Baseus verkopen gewoon kwaliteit. Onlangs nog 4k 120hz HDMI kabels voor mijn LG CX van Ugreen gekocht, super spul.

  • Ugreen en BaseUS zijn prima MAAR toch laden ze niet altijd optimaal op.
   Ik heb kwaliteits UsbC laders liggen tot 100w maar toch laat geen van allen (ook niet me favoriete BaseUS 65W) mijn ROG2 in ultramode op. Dat lukt alleen met de geleverde 30W Asus lader.
   Er zijn toch echt veel verschillende protocollen en dat ga je straks weer krijgen.

   Bij een speciale snellaad telefoon hoort gewoon de brick die daar speciaal voor bestemd is, PUNT.

   • Klopt. Ondanks dat er bepaalde standaarden zijn zoals Qualcomm QC 3.0, 4, 4+ en 5 merk je wel verschil. Misschien toch software matige aanpassingen zodra je phone een niet-officiële lader herkent (Apple praktijken) en niet alle opties volop benut. Iets met licenties, who knows.

 2. Die motivatie die gebruikt word m.b.t. duurzaamheid.. Gaat toch helemaal nergens over. Ga die telefoons is van duurzame materialen maken. En, dan graag ook zonder uitbuiting of het schenden van mensenrechten. Zelfde hypocriete gelul als Apple gebruikt. Kun je nu natuurlijk op wachten. Niets mis met geld willen verdienen maar wees er gewoon eerlijk over. Echt typisch voor de tijd waarin we leven overigens …
  Weinig geniaals aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *