‘Xiaomi Mi 11 kan krankzinnig snel opladen’

Xiaomi Mi 11

De nieuwe Xiaomi Mi 11 kan vermoedelijk zo snel opladen dat je het amper in de gaten hebt hoe snel het gaat.

Android smartphonefabrikanten zetten gigantische stappen op het gebied van snelladen. Vooral uit de Chinese hoek gaan de ontwikkelingen op dit moment hard. OPPO, OnePlus, maar ook Xiaomi nemen het voortouw in dit proces. De nieuwe Xiaomi Mi 11 en Mi 11 Pro krijgen naar verluidt de mogelijkheid om razendsnel op te laden.

Het gerucht gaat dat de telefoons ondersteuning hebben voor 55W snelladen. In de praktijk komt het er op neer dat de batterij van 0 naar 100% in slechts 35 minuten helemaal vol is. Eigenlijk moet ik zeggen batterijen, want de smartphones krijgt er elk twee. Twee van 2.390mAh (Mi 11) en twee van 2.485mAh (Mi 11 Pro). Dit is noodzakelijk om dit snelladen mogelijk te maken. Als de ene accu te warm dreigt te worden door het snelladen pakt de andere batterij het over. Als gebruiker merk je hier helemaal niets van. Een verbluffend staaltje technologie dat we ook al bij andere merken hebben gezien.

De informatie is afkomstig van Digital Chat Station. Volgens dezelfde bron krijgt de Xaomi Mi 11 Pro een 120Hz display en een 50 megapixel camera. Xiaomi zelf heeft al officieel bevestigd dat de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 888 zijn opwachting maakt in deze nieuwe telefoonserie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *