Xiaomi presenteert nieuw vlaggenschip: de Mi 4

Xiaomi presenteert nieuw vlaggenschip: de Mi 4
Het booming Xiaomi heeft een nieuw vlaggenschip gepresenteerd. Maak kennis met de Mi 4.

De Mi 4 heeft, evenals de Mi 3, een schermdiagonaal van 5 inch, gevuld met 1920 bij 1080 pixels. Onder de kap ligt een Qualcomm Snapdragon 801-processor met vier kernen, die zijn werk doet op een kloksnelheid van 2,5GHz. De processor wordt ondersteund door 3 GB aan werkgeheugen.

De Xiaomi Mi 4 heeft camera’s van 13 en 8 megapixel en beschikt over een forse accu met een capaciteit van 3080 mAh. Het opslaggeheugen bedraagt 16GB of 64GB en de telefoon draait op Android 4.4.

Xiaomi heeft nog niet bekend gemaakt of de Mi 4 ook 4G ondersteund. Een prijs van de Mi 4 is eveneens onbekend.

Metalen behuizing en een kunststof achterkant
Metalen behuizing en een kunststof achterkant

Xiaomi mag hier in het westen nog relatief onbekend zijn, in China is het merk al jaren booming. Vorig jaar wisten ze bijna 20 miljoen telefoons weg te zetten en voor 2014 ligt de verwachting op het dubbele daarvan.

Nog geen reacties

  • @dotternetta: uit de officiële aankondiging van Hugo Barra:
   – Approx. $320 (16GB) and $400 (64GB)
   – (optional: approx. US$ 16 screen & water accident insurance)

   Ga maar uit van € 240,- / € 300,- plus verzendkosten. Als de douane je telefoon er bij verzending uit pikt (deze zal voorlopig enkel te bestellen zijn in China, vrees ik), dan komt er nog een paar tientjes aan importheffing en btw bij. Maar dan nog is het dan nog steeds een goeie deal. Ik heb zelf de Xiaomi Mi2S en ben daar ook dik tevreden mee. Dit zou een mooie opvolger kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *