Xiaomi teaset 108MP camera bakbeest

Noice
Xiaomi komt met een gigantische hoeveelheid megapixels, vermoedelijk voor een lage prijs.

Hoewel het Chinese Xiaomi met de K30 een stapje terug doet, gaat het wel keihard voor dit bijzondere vouwbare design en een nieuwe high-end hardwarestandaard voor de Mi CC9 Pro. Bij dat laatste toestel draait het allemaal om de camera.

De Xiaomi Mi CC9 Pro zou een penta-camera set-up krijgen van maar liefst 108 megapixel met een 5X optische zoom. Het merk teaset de mid-range topper op het Chinese Weibo, met een aankomend event over een week. Dan zal de rest van het toestel verder onthuld worden.

Voor nu focussen we ons daarentegen op de camera. Hoewel Xiaomi verder niet zo veel over de individuele lenzen onthult, zit er zeer waarschijnlijk een ultra-wide lens bij, een dieptesensor, en een ‘gewone’ wide lens. Als men daarbij net zoveel controle over de lenzen krijgt als bij Apple’s meest recentelijke iPhone 11-lijn, dan heeft Xiaomi wederom goud in handen.

Stevig staaltje camerawerk

De Mi CC9 Pro zal zoals alle hoge megapixel camera’s gebruikmaken van pixel binning. In dit artikel leggen we uit wat dat precies is, maar het komt erop neer dat de Mi CC9 Pro simpelweg 27MP foto’s maakt en deze opschaalt naar een resolutie van 108MP. Het is niet bekend over Xiaomi deze Samsung-camera gebruikt of hem ergens anders vandaan haalt.

De kleine broer van dit toestel, de Mi CC9 met triple-camera kostte zo’n $250,- dus het is redelijk aannemelijk dat ook de Pro-variant binnen een schappelijk prijssegment zal worden uitgebracht. Het is overigens nog niet bekend of het toestel buiten China aangeboden wordt. Met de lancering van Xiaomi in Nederland mogen we daarentegen wel van het merk verwachten dat ze alle lekkere toestellen aan ons aanbieden en veelal brengt het merk de smartphones eerst in China uit en een paar maanden later in onder andere Nederland. Nog een weekje geduld!

Foto @Weibo/Xiaomi

Lees ook: Officieel: OPPO Reno (5G) met 10x optische zoom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *