Xiaomi toont gigantische vingerafdrukscanner (video)

Mooi design voor worstenvingers
Geen pietluttig scannertje meer!

Xiaomi is al lang niet meer het budgetmerk uit China, zo blijkt maar weer uit een recente onthulling. Het merk toont in de onderstaande video een prototype van een vingerafdrukscanner die behoorlijk verschilt van onze huidige technologie.

Het gaat allereerst om een in-display vingerafdrukscanner. Die zijn heel erg tof, maar niet meer revolutionair. De grootte van de scanner bij het prototype is dat daarentegen wel. Niet langer hoeft een gebruiker zijn vinger precies op een klein vlakje te houden om vervolgens 5 keer geweigerd te worden omdat je er nét niet goed op zat. Worstenvingers helpen natuurlijk ook niet mee..

Niet getreurd, want Xiaomi heeft een oplossing. De scanner is zo’n 50,2x25mm, zo schrijft een Xiaomi-topman op het Chinese Weibo. Dat maakt het ontgrendelen van je smartphone een stuk minder precisiewerk omdat je hem bijna roekeloos kunt oppakken en je vinger op de stevige balk in het midden kunt drukken.

Een ander puntje van innovatie zit hem in de software achter de vingerafdrukscanner. Het scherm hoeft namelijk niet eerst aan voordat het toestel je vinger scant; het ontgrendelen gaat een stuk sneller dan bij vergelijkbare technieken. Dat lijkt te wijzen op een nieuw soort scan-technologie omdat oproptische scanners het licht van het scherm gebruiken om je vingerafdruk visueel te bevestigen.

Dat is helaas niet het geval. Op dit moment zijn er twee smaken: een (goedkope) optische scanner of een (duurdere, snellere, iets preciezere) ultrasone scanner. Die laatste gebruikt geen visuele confirmatie, maar geluidstrillingen om de vorm van je vinger – en dus preciezer de vorm van je vingerafdruk – te scannen. Xiaomi’s prototype is een stuk sneller dan menig optische scanner, maar ultrasoon gecombineerd met Xiaomi’s ideeën zou helemaal geweldig zijn!

Hoe dan ook, verwacht de techniek nog niet in de eerstvolgende smartphone. Volgens de topman werkt het Chinese bedrijf er hard aan en het onderstaande filmpje (geript door Tweakers) lijkt een geslaagd prototype te tonen. Wanneer (en of) het merk de techniek in hun smartphones gaat verwerken is nog niet bekend.

[gv data=”81hY1pNCF4o”][/gv]

Meer Xiaomi innovatie checken? In dit artikel zie je (naar verluidt) Xiaomi’s high-end opvouwbare smartphone. Ook probeert het Chinese merk de gamingsmartphone-industrie te veroveren met dit toestel. Tot slot ‘innoveren’ ze met deze revolutionaire oortjes die totaal niet op Apple’s AirPods lijken, de Xiaomi AirDots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *