Xiaomi toont nieuwe phablet: de Mi Note Pro

Xiaomi-Mi-Note-Plus
Op een zelf-georganiseerd evenement heeft het Chinese Xiaomi een nieuw toestel onthuld met een flink formaat, de Mi Note Pro.

De Mi Note Pro heeft een 5,7-inch display (2560×1440) en draait op een Qualcomm Snapdragon 810-soc. Naast dit model is er ook een simpelere editie van de Mi Note gepresenteerd, met een lagere schermresolutie en een iets minder krachtigere chip. Beide modellen draaien op Miui 6, het OS van Xiaomi dat gebaseerd is op Android 4.4.

Gorilla Glass
De voor- en achterkant van de Mi Note is uitgerust met het ijzersterke Gorilla Glass, en de zijkanten zijn van metaal. Bijna 75 procent van de voorkant van de smartphone bestaat uit het scherm. Het toestel heeft afmetingen van 15,5×7,7cm en is 6,95mm dik.

Mi-Note-Mi-Note-Pro

De Mi Note zal zowel in een 16GB als een 64GB verschijnen in China voor respectievelijk 2999 yuan en 2799 yuan, wat omgerekend neerkomt op 315 en 384 euro. De Mi Note Pro kost 3299 yuan (452 euro). Zowel de Mi Note als de Plus moeten eind januari in de Chinese winkels liggen. Een prijs voor de westerse markt is nog niet bekend.

Rijzende ster
Xiaomi is een rijzende ster aan het smartphone-firmament, onlangs versloeg het LG in de top vijf best verkopende smartphonemerken van het derde kwartaal van 2014.

Mi-Note

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *