Xiaomi verkocht 18,7 miljoen telefoons vorig jaar

Xiaomi M2
Xiaomi, ook wel het Chinese Apple genoemd, heeft afgelopen jaar bijna 20 miljoen telefoons weten te slijten. En dat is fors meer dan hun doelstelling van 15 miljoen telefoons. Voor 2014 heeft het merk nog wildere plannen.

Dit jaar wil Xiaomi zelfs 40 miljoen telefoons verkopen. Het merk is momenteel al een relatief grote speler in China, maar voortekenen wijzen erop dat ze dit jaar ook internationaal gaan uitbreiden. Op dit moment worden de telefoons van Xiaomi, officieel, nog niet verkocht in Europa en Amerika, maar dat zit er wel aan te komen.

Onlangs stapte Hugo Barra al over van het Google, waar hij aan Android werkte, naar het Chinese merk. Het is aannemelijk dat hij die stap gemaakt heeft om te helpen bij de internationale expansie die het merk voor ogen heeft. (via: weibo.com)

Nog geen reacties

  1. Ik heb vorig jaar augustus de Xiaomi Mi2S uit China laten overkomen en dat is een verademing in vergelijking met de HTC die ik hiervoor had. Ze zijn naar Chinese maatstaven tamelijk duur in vergelijking met veel concurrenten, maar de kwaliteit is er ook wel naar; die kan moeiteloos de competitie aan met de Samsungs, Sony’s en LG’s van deze wereld aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *