Xiaomi vlaggenschip krijgt heel bijzondere inkeping (video)

Auteur: , 6 Reacties
Xiaomi Mi Mix 2s inkeping

Bekijk en oordeel zelf: een geslaagde poging of niet?

Het jaar 2018 is pas net begonnen, maar de invloeden van Apple’s iPhone X zijn nu al enorm zichtbaar. Officieel zag het toestel in november 2017 het levenslicht, maar Android-fabrikanten voelen de drang om vrijwel alle (slechte) ‘innovaties’ van Apple te moeten volgen. Zo ook met de inkeping aan de voorkant, waar onder andere Huawei, Asus en andere fabrikanten vrolijk aan meedoen.

Hoewel het begrijpelijk is dat er gezocht wordt naar mogelijkheden om zo min mogelijk randen en zo veel mogelijk scherm te tonen op smartphones, blijft het de vraag of een ‘notch’ de juiste oplossing is. Bij de Mi Mix 2s probeert Xiaomi op originele wijze de inkeping voor haar frontcamera te plaatsen.

Xiaomi Mi Mix 2s

Uit gelekte afbeeldingen en onderstaand filmpje (via GSMArena) blijkt dat de frontcamera in de rechterbovenhoek van het scherm terug te vinden zal zijn. De Mi Mix 2s van Xiaomi is een evolutie van de reguliere Mi Mix 2, waar de frontcamera was verwerkt in de ‘bezel’ aan de onderkant van het scherm.

Zelf twijfelen we nog aan deze originele plaatsing van de frontcamera. De Essential Phone heeft ook een soortgelijke inkeping voor haar smartphone, maar dan in het midden. Het is echter goed om te zien dat er nog iets van originaliteit te zien is in de smartphonewereld.6 reacties

Ideaal ? Nee .. Maar wel beter als alle notches tot nu toe.
Deze is minimaal en in een hoek die uitsparing is minder hinderlijk als in het midden en 4x zo groot.

Ik zou zeggen GO
Die brede rand onder het scherm wordt wijzelijk uit beeld gehouden. Behalve Apple krijgt niemand dat voor elkaar. Wel mooi merk dar Xiaomi.
@healey: eh, SAMSUNG krijg dat voor elkaar ……
@turbobrick: Nee. Samsung heeft zowel boven als onder een bezel.
@donstil: Samsung kiest daarvoor … Die wensen geen Notch en andere drama. Mind you dat Samsung het scherm voor de X maakt … Ze kunnen het dus technisch prima maar kiezen er niet voor.
BTW Samsung heeft nog altijd meer screen estate (in %) Dan welke iPhone ook.

Kortom, stoppen met proberen Peppie te doen Don ….
Deze video is al ontkracht. Wat we hier zien is het prototype wat de productie niet gehaald heeft, het daadwerkelijke toestel heeft de camera weer onderin.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).