Xiaomi vlaggenschip krijgt heel bijzondere inkeping (video)

Xiaomi Mi Mix 2s inkeping
Bekijk en oordeel zelf: een geslaagde poging of niet?

Het jaar 2018 is pas net begonnen, maar de invloeden van Apple’s iPhone X zijn nu al enorm zichtbaar. Officieel zag het toestel in november 2017 het levenslicht, maar Android-fabrikanten voelen de drang om vrijwel alle (slechte) ‘innovaties’ van Apple te moeten volgen. Zo ook met de inkeping aan de voorkant, waar onder andere Huawei, Asus en andere fabrikanten vrolijk aan meedoen.

Hoewel het begrijpelijk is dat er gezocht wordt naar mogelijkheden om zo min mogelijk randen en zo veel mogelijk scherm te tonen op smartphones, blijft het de vraag of een ‘notch’ de juiste oplossing is. Bij de Mi Mix 2s probeert Xiaomi op originele wijze de inkeping voor haar frontcamera te plaatsen.

Xiaomi Mi Mix 2s

Uit gelekte afbeeldingen en onderstaand filmpje (via GSMArena) blijkt dat de frontcamera in de rechterbovenhoek van het scherm terug te vinden zal zijn. De Mi Mix 2s van Xiaomi is een evolutie van de reguliere Mi Mix 2, waar de frontcamera was verwerkt in de ‘bezel’ aan de onderkant van het scherm.

Zelf twijfelen we nog aan deze originele plaatsing van de frontcamera. De Essential Phone heeft ook een soortgelijke inkeping voor haar smartphone, maar dan in het midden. Het is echter goed om te zien dat er nog iets van originaliteit te zien is in de smartphonewereld.

[gv data=”zESngYuOwPU”][/gv]

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *