Yahoo geeft Flickr-gebruikers 1TB gratis opslag

Flickr 1TB opslag
Behoefte aan veel (gratis) opslag voor je foto’s? Dan moet je vanaf nu bij Flickr aankloppen. Gisteravond heeft Yahoo bekendgemaakt dat alle gebruikers maar liefst 1 terabyte(!) aan opslag krijgen voor hun foto’s. Ga je dat ooit nodig hebben?

Een terabyte is 1000 gigabytes ofwel 1.000.000.000.000 bytes. Als een foto gemiddeld 6,5 megapixel groot is dan heb je dus genoeg ruimte voor 537.731 foto’s. Het lijkt erop dat CEO Marissa Mayer alles in de strijd gooit om Yahoo uit het slop te trekken.

Gisteren werd ook al bekend dat Yahoo het platform Tumblr heeft overgenomen voor het lieve sommetje van $1,1 miljard in cash.

Uiteraard krijg je die 1TB aan opslag niet helemaal gratis, want als ’tegenprestatie’ krijg je namelijk advertenties te zien. Dit kan je echter afkopen door $49,99 per jaar te betalen. Mocht je interesse hebben in meer opslag dan moet je $499,99 per jaar betalen en krijg je 2TB tot je beschikking.

Bij concurrent Google krijg je slechts 15GB aan gratis opslag. Zou deze actie van Yahoo ervoor zorgen dat de concurrentie ook meer gratis opslag gaat aanbieden? Het zou voor ons als consumenten mooi zijn.

Flickr upgrade

3 reacties

  1. 1 TB is wel bizar veel, nu inderdaad hopen tot gmail dat gaat aanbieden!

    PS: voor die 50 dollar krijg je ook stats van je eigen account. For what its worth;)

  2. Maar ik betaalde altijd al voor FlickrPro (Met stats enz). Weet alleen ff niet of dat 50,- was, volgens mij iets van 25,-

    Iets duurder maar dan zonder reclame lijkt me een prima, graag zelfs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *