Yahoo heeft nu de mooiste weer-app

Yahoo heeft nu de mooiste weer-app
In het veld van weer-apps is het moeilijk om met een nieuwe applicatie de aandacht te trekken. Yahoo is dit vandaag gelukt, simpelweg omdat de app supersimpel is en zéér strak en minimalistisch overkomt.

Met Yahoo Weather – of gewoon Yahoo Weer in het Nederlands – probeert de Amerikaanse internetreus meer te bieden dan een simpel digitaal weerberichtje vol cijfers en een landkaart. Middels foto’s van dochteronderneming Flickr wordt een passende foto van jou locatie getoond. Van bewolkt in Utrecht, zonnig in Rome tot de schemering van New York. Er lijkt een flinke database met relevante plaatjes klaar te staan, die je in groot formaat kunt openen als je op de naam van de fotograaf rechtsonder klikt. Of je kantelt je iDevice, dan krijg je de foto ook in groot formaat te zien.

‘Instead of reading the weather, you can SEE the weather.’

Naast een relevante foto wordt direct de huidige temperatuur weergegeven, evenals de minimum- en maximumtemperatuur die dag. Swipe vervolgens omhoog en de foto vervaagd terwijl er een overzicht wordt gegeven van het huidige weer, en dat van de komende vier dagen. Een swipebewegeing verder en je komt aan bij een nog gedetailleerder overzicht en een stukje kaart – van Apple Maps – die na uitvergroting de neerslag, windkracht en temperatuur van je locatie toont.

En mocht je de windsnelheid willen weten of de Barometer graag raadplegen, dat komt in het laatste scherm naar voren, evenals de tijd van zonsopkomst en -ondergang, weergegeven in een boog.

Zijn er ook minpunten? Ja, de kaartfunctie werkt, zelfs over WiFi, niet echt snel. Even gauw de neerslagkans of een aanstormende cumulus checken, dat gaat met de Buienradar-app net even wat beter.

De app is beschikbaar voor iPhone, iPod, en iPod touch. HIER te downloaden.

[gv data=”ojznznj5NFs”][/gv]

[lg_folder folder=”Yahoo/Weer_app/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. laten we een app uitbrengen voor de iphone want dat is het grootste platform….. NEE FOUT. Welkom in 2013 mensen, doe gewoon een android app, dat is ondertussen een procentje of 60 van de europese markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *