Yelp is het ook niet eens met EU-schikking Google

google schikking
Yelp, een service die restaurants met elkaar vergelijkt, sluit zich aan bij andere bedrijven die het niet eens zijn met de schikking die de Europese Unie met Google heeft getroffen.

Yelp is naast Microsoft het grootste bedrijf dat zich openlijk druk maakt over de zaak tussen Google en de EU. Omdat Google haar eigen diensten voor zou trekken in de zoekresultaten, werd er eerder dit jaar een schikkingsvoorstel opgesteld dat Google verplicht om concurrenten een prominentere plaats te geven op de resultatenpagina.

Niet genoeg
Volgens sommige bedrijven (waaronder Yelp) is dit echter niet genoeg. The New York Times zegt een vertrouwelijke brief in handen te hebben die Yelp aan de Europese Commissie stuurde waarin dit duidelijk wordt. Microsoft hoopt dat er strengere maatregelen worden getroffen, zodat hun zoekmachine Bing een grotere kans krijgt in Europa. Google heeft nog niet gereageerd op de nieuwe ontwikkelingen. Vorig jaar ontsnapte Google nog aan een soortgelijk onderzoek in Amerika. Yelp noemde dit destijds een gemiste kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *