YES! Adobe stopt binnenkort met Flash

Flash
Goed nieuws, Adobe wil Flash eindelijk gaan uitfaseren.

Adobe claimt dat men softwareontwikkelaars wil aanmoedigen om nieuwe en open technologieën te ondersteunen. Ontwikkelingen zoals WebGL en HTML5 hebben Flash immers grotendeels overbodig gemaakt, maar dat is al jaren gaande. Maar blijkbaar heeft het softwarebedrijf nu de handdoek in de ring gegooid, eind 2020 stopt men met de ontwikkeling en verspreiding van browserplugin Flash.

Adobe Flash werd in 1996 voor het eerst uitgegeven, het was jarenlang de belangrijkste en meestgebruikte plugin om online video’s te bekijken en browsergames te spelen. Zonder Flash was die trend waarschijnlijk pas veel later aangeslagen. De plugin lag echter al langer onder vuur wegens onveiligheid, iedere computer-gebruiker kent de eindeloze updates die Flash nodig heeft om het zoveelste lek te dichten. We waren het letterlijk spuugzat! Gelukkig was dat ook terug te zien in de statistieken. Waar drie jaar geleden nog 80 procent van de Chrome-gebruikers dagelijks een site met Flash bezocht, is dat inmiddels gedaald tot 17 procent.

De mensen die de plugin nog steeds hebben geactiveerd op desktop/laptop kunnen er nu ook zeker van zijn dat het einde in zicht is. Mobiele gebruikers waren overigens al tevreden, zowel iOS als Android ondersteunen geen Flash.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *