Yes! Aurous vanaf vandaag beschikbaar als desktop-app

Aurous desktop logo
Aurous, de Popcorntime voor muziekbestanden, is vanaf vandaag te downloaden als desktop-app voor verschillende besturingssystemen – een absolute must voor muziekliefhebbers.

We schreven al eerder over Aurous, de app die voor muziek doet wat Popcorn Time deed voor films en series: de (illegale) content van torrentsites gemakkelijk streamend toegankelijk maken voor de gebruiker. Tot nu was de app een work-in-progress, maar daar is vandaag verandering ingekomen: Aurous is nu te downloaden voor Windows, OSX en Linux. Aurous is het geesteskind van Andrew Sampson en een anonieme ontwikkelaar die zichzelf ‘Dana’ noemt (dit is zijn/haar twitteraccount).

In de versie die vandaag live is gegaan kun je in een Spotify-achtige interface zoeken op artiest, de titel van een nummer of de naam van een album, een beetje vergelijkbaar met oudere services als Limewire – maar omdat je de muziek streamt en niet download is deze activiteit niet volledig illegaal. Eerder is het op deze manier luisteren naar muziek een ‘grijs gebied’.

Aurous begon vorige maand als een kickstarter-project, maar verdween al snel van de site en alle backers kregen hun geld terug. Er werd toen vermoed dat de dienst een serie dreigbrieven had gekregen van platenmaatschappijen, maar de apps zijn nu dus toch gelanceerd.

Anders dan streamingservices als Spotify belooft Aurous 100% vrij van advertenties te zijn. Ondertussen kun je wel gewoon je playlists van Spotify en Pandora importeren. Verder is er ondersteuning voor formaten als FLAC, WAV, OGG, OPUS en WebA. Dankzij de API-plugin kun je zelf wijzigingen aanbrengen in de interface of zelfs programmeren in aanvulling op de bestaande code.

Aurous downloaden doe je hier. Op het moment van schrijven is de website echter offline.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *