Yes, er komt een handheld Steam console!


Terwijl de makers van de Steam Machine en de Steam Controller hun apparaat tot volgend jaar hebben uitgesteld komt er een ander ontwikkelteam met een handheld versie.

De zogeheten Steamboy heeft erg veel weg van het prototype van de Steam Controller die ontwikkeld wordt door Valve. Zo heeft het een 5″ scherm in het midden en maakt het gebruik van de inmiddels welbekende touchpads. De makers hebben een gelikte teaser video op YouTube geplaatst, maar daar worden we zo nog niet veel wijzer van.

In een interview met The Escapist heeft het team bevestigd dat de Steamboy gebruik maakt van een Quad-Core CPU met 4GB aan werkgeheugen. Naast het werkgeheugen heeft het ook een 32GB ingebouwde geheugen kaart. Dit zou volgens de makers genoeg moeten zijn om de meeste spellen te kunnen spelen die via Steam worden aangeboden.

Vooralsnog blijft het bij onderstaande teaser en een site. Een exacte datum van release is nog niet bekend gemaakt en we hebben ook nog geen prototype gezien. Of de Steamboy er dan ook daadwerkelijk komt is nu nog niet zeker, maar we houden de ontwikkeling zeker in de gaten.

[gv data=”UM63RuEhgHU”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ik verwacht dat dit een dikke hoax wordt. De controller voor de steam machine is al aangepast naar een ‘normale’ controller met d-pad. De prijs zal ook wel erg hoog worden als je kijkt naar de specs…

  2. Ik verwacht dat dit een dikke hoax wordt. De controller voor de steam machine is al aangepast naar een ‘normale’ controller met d-pad. De prijs zal ook wel erg hoog worden als je kijkt naar de specs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *